Tatin-neitien Tarte Tatin

Tämä ranskalainen omenatorttu on neitien Tatin keksintöä. Tatin-neidit kuuluivat aatelisperheeseen, mutta kun perheen omaisuus loppui, he elättivät itsensä leipomalla ja myymällä isänsä suosikkiomenatorttua.

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 100 g voita

Karamelli

  • 40 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 6 normaalikokoista omenaa
  • 1 ½ dl sokeria

Valmistusohje

1. Taikina: Nypi nopeasti vehnäjauhot, sokeri ja voi yhteen. Lisää kananmuna, anna taikinan levätä kylmässä vähintään 1 tunti.

2. Karamelli: Sulata 20 g voita ja 2 dl sokeria sekä vesi kattilassa. Sokerin pitää alkaa karamellisoitua, eli ruskistua mutta ei palaa. Kaada sokeriseos halkaisijaltaan 26 cm piirasvuokaan, jossa on korkeat reunat. Karamellin tulee peittää koko pohja. Anna jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

3. Täyte: Kuori omenat, poista kodat ja lohko omenat. Peitä karamellipohja omenalohkoin, ripottele päälle 1 ½ dl sokeria ja laita päälle voinokareita.

4. Kaulitse taikina, ei liian ohueksi. Asettele taikina omenoiden päälle, painele reunat kiinni. Paista 30 minuuttia. Ennen tarjoilua torttu kumotaan tarjoiluvadille, niin että karamellisoitu pinta on päällimmäisenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!