Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tatin-neitien Tarte Tatin

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 100 g voita

Karamelli

  • 40 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 6 normaalikokoista omenaa
  • 1 ½ dl sokeria

Valmistusohje

1. Taikina: Nypi nopeasti vehnäjauhot, sokeri ja voi yhteen. Lisää kananmuna, anna taikinan levätä kylmässä vähintään 1 tunti.

2. Karamelli: Sulata 20 g voita ja 2 dl sokeria sekä vesi kattilassa. Sokerin pitää alkaa karamellisoitua, eli ruskistua mutta ei palaa. Kaada sokeriseos halkaisijaltaan 26 cm piirasvuokaan, jossa on korkeat reunat. Karamellin tulee peittää koko pohja. Anna jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

3. Täyte: Kuori omenat, poista kodat ja lohko omenat. Peitä karamellipohja omenalohkoin, ripottele päälle 1 ½ dl sokeria ja laita päälle voinokareita.

4. Kaulitse taikina, ei liian ohueksi. Asettele taikina omenoiden päälle, painele reunat kiinni. Paista 30 minuuttia. Ennen tarjoilua torttu kumotaan tarjoiluvadille, niin että karamellisoitu pinta on päällimmäisenä.

Tämä ranskalainen omenatorttu on neitien Tatin keksintöä. Tatin-neidit kuuluivat aatelisperheeseen, mutta kun perheen omaisuus loppui, he elättivät itsensä leipomalla ja myymällä isänsä suosikkiomenatorttua.

Lisää aiheesta:

Lehtevä omenapiirakkaHunajainen omenatorttuKevyt hedelmätorttuTarte omenoilla ja karhunvatukoillaRanskalainen omenapiirasOmenanyytit
OmenapiirakkaSadonkorjuuAlkuruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka
  • 13.09.202410:46
    Sadonkorjuu

    Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka

  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 21.10.201908:06
    Leivonta

    Juustokakku-omenapiirakka – Annin helppo resepti

  • 13.09.201920:43
    Omenat

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 19.11.201820:53
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteinen espanjalainen omenatorttu