Tasankolaisen nuuska

Herkullinen jälkiruoka on erittäin helppo tehdä. Se on alunperin Skoonesta ja saanut skoonelaisittain vitsikkään nimen: slättbosnus eli tasangollaeläjännuuska. Nimi viittaa tietenkin tummaan leipäjauheeseen, joka Ruotsissa tehdään kavring-leivästä. Meillä vastaavaa on esim. Maalahden limppu.

Neljälle

  • 4 dl raastettua tummaa leipää
  • ½ dl sokeria
  • 3 dl omenasosetta
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Sekoita leipäraaste ja sokeri kuivalla paistinpannulla. Kuumenna ja paahda seos. Anna muruseoksen jäähtyä leivinpaperilla.

2. Jaa leivänmuruseos annoslasien pohjalle, lusikoi päälle omenasosetta ja nosta päälle nokare kermavaahtoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.