Tasankolaisen nuuska
Herkullinen jälkiruoka on erittäin helppo tehdä. Se on alunperin Skoonesta ja saanut skoonelaisittain vitsikkään nimen: slättbosnus eli tasangollaeläjännuuska. Nimi viittaa tietenkin tummaan leipäjauheeseen, joka Ruotsissa tehdään kavring-leivästä. Meillä vastaavaa on esim. Maalahden limppu.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 4 dl raastettua tummaa leipää
- ½ dl sokeria
- 3 dl omenasosetta
- 3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Sekoita leipäraaste ja sokeri kuivalla paistinpannulla. Kuumenna ja paahda seos. Anna muruseoksen jäähtyä leivinpaperilla.
2. Jaa leivänmuruseos annoslasien pohjalle, lusikoi päälle omenasosetta ja nosta päälle nokare kermavaahtoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta