Tarteletit vaniljakreemin kera

Pehmeää ja maukasta vaniljakreemiä rapeissa piiraskuorissa, kuka voisi vastustaa tätä jälkiruokaa? Tarteletit voit leipoa hyvissä ajoin ja täyttää ne juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

  • 12 hengelle

Piirastaikina

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 250 g voita
  • 3 rkl vettä
  • 1 tl kidesokeria

Vaniljakreemi

  • 4 dl kermaa
  • 2 munankeltuaista
  • 1 rkl kidesokeria
  • 2 rkl maizenaa
  • 1 rkl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Leikkaa voi palasiksi. Sekoita voi, jauhot, vesi ja sokeri taikinaksi, kaulitse levyksi ja ota taikinasta 12 pyöreää palasta muotilla, halkaisijaltaan n. 7 cm. Päällystä syviä muotteja taikinaympyröillä ja laita jääkaappiin 10 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä jokainen taikinamuotti leivinpaperilla ja täytä ne riisillä tai pavuilla, jotka toimivat painoina. Paista 10 minuuttia, ota pois paperit ja painot ja paista vielä 5-7 minuuttia tai kunnes tarteletit ovat vaaleankeltaisia. Anna niiden jäähtyä täysin ennen täyttämistä.

3. Vaniljakreemi: Sekoita kerma, keltuaiset, sokeri ja maizena paksupohjaisessa kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä paksuksi, ilmavaksi kreemiksi, vatkaa koko ajan voimakkaasti pohjaa kohti. Jäähdytä kreemi ja mausta vaniljasokerilla. Täytä tarteletit kreemillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.