Tarteletit sitruunatahnalla
Valmiiksi ostetulla lemon curdilla, eli sitruunatahnalla valmistat nämä rapeat tarteletit helposti. Tarjoile jälkiruokana tai kahvikupillisen kera.
Kuudelle
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 200 g kylmää voita
- ¾ dl voisulaa
- 1 munankeltuainen
Täyte
- 1 prk lemoncurdia
- 40 g valkosuklaata
- 1 kiivi
- 3 mansikkaa
Tarvitset myös
- 6 annosvuokaa irtopohjilla
Valmistusohje
1. Sekoita nopeasti taikinan ainekset monitoimikoneessa. Muotoile pötköksi, kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile ne palloiksi. Kaulitse jokainen pallo vuokiin sopivaksi ja vuoraa vuoat taikinalla. Paista uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kauniin väriset. Irrota vuoista ja anna jäähtyä.
3. Täytä pohjat lemoncurdilla. Sulata suklaa vesihauteessa ja pursota tarteleteille koristeita. Koristele kiivillä ja mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi