Tarteletit sitruunatahnalla

Valmiiksi ostetulla lemon curdilla, eli sitruunatahnalla valmistat nämä rapeat tarteletit helposti. Tarjoile jälkiruokana tai kahvikupillisen kera.

Kuudelle

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 200 g kylmää voita
  • ¾ dl voisulaa
  • 1 munankeltuainen

Täyte

  • 1 prk lemoncurdia
  • 40 g valkosuklaata
  • 1 kiivi
  • 3 mansikkaa

Tarvitset myös

  • 6 annosvuokaa irtopohjilla

Valmistusohje

1. Sekoita nopeasti taikinan ainekset monitoimikoneessa. Muotoile pötköksi, kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile ne palloiksi. Kaulitse jokainen pallo vuokiin sopivaksi ja vuoraa vuoat taikinalla. Paista uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kauniin väriset. Irrota vuoista ja anna jäähtyä.

3. Täytä pohjat lemoncurdilla. Sulata suklaa vesihauteessa ja pursota tarteleteille koristeita. Koristele kiivillä ja mansikoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!