Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tartarpihviä mausteiden ja makean sinapin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4 annosta
  • 700 g naudanulkofilettä
  • 4 rkl hienoksi raastettua juuriselleriä
  • 1 hienonnettu keskikokoinen varsiselleri
  • 1 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
  • 1 tl karkeaksi rouhittuja korianterin siemeniä
  • 1 rkl hienonnettua suolaheinää (tai rucolaa)
  • 1 rkl tuoretta hienonnettua oreganoa
  • 1 rkl makeaa ruotsalaista sinappia (tai vastaavaa)
  • hyppysellinen suolaa
  • 4 keskikokoisen kananmunan keltuaista

Valmistusohje

Hienonna liha pieniksi paloiksi. Kaada hienonnettu liha keskikokoiseen kulhoon ja lisää juuriselleri, varsiselleri, suolaheinä, oregano, sinappi ja suola. Jauha pippurit ja korianterin siemenet morttelissa ja lisää seokseen. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi. Aseta liha leikkuulaudalle, jaa neljään osaan ja muotoile käsin pihveiksi.

Siirrä tarjoilulautaselle ja aseta pihvin päälle kananmunan keltuainen. Tarjoa heti.

Kun valmistat tartarpihvejä, osta tuoretta lihaa ja hienonna tai jauha se itse. Hienonnan itse lihan mieluummin kuin jauhan, sillä hienonnetussa lihassa on parempi rakenne.

Lisää aiheesta:

Shakshuka eli mausteinen tomaatti-kananmunavuokaThai-maustettu kanapataKananpoika-taskurapupallerokeittoFalafelia tomaattisalsan ja jogurtin keraKikhernecurryTuliset tartarpihvit
TartarPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Tartar
  • 7.5.14:24
    Liha

    Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

  • 24.01.202007:48
    Blinit

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 07.01.201614:16
    Poronpaisti

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Siikatartar

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalatartar