Tartarpihviä mausteiden ja makean sinapin kera
Kun valmistat tartarpihvejä, osta tuoretta lihaa ja hienonna tai jauha se itse. Hienonnan itse lihan mieluummin kuin jauhan, sillä hienonnetussa lihassa on parempi rakenne.
Ainekset
- 4 annosta
- 700 g naudanulkofilettä
- 4 rkl hienoksi raastettua juuriselleriä
- 1 hienonnettu keskikokoinen varsiselleri
- 1 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
- 1 tl karkeaksi rouhittuja korianterin siemeniä
- 1 rkl hienonnettua suolaheinää (tai rucolaa)
- 1 rkl tuoretta hienonnettua oreganoa
- 1 rkl makeaa ruotsalaista sinappia (tai vastaavaa)
- hyppysellinen suolaa
- 4 keskikokoisen kananmunan keltuaista
Valmistusohje
Hienonna liha pieniksi paloiksi. Kaada hienonnettu liha keskikokoiseen kulhoon ja lisää juuriselleri, varsiselleri, suolaheinä, oregano, sinappi ja suola. Jauha pippurit ja korianterin siemenet morttelissa ja lisää seokseen. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi. Aseta liha leikkuulaudalle, jaa neljään osaan ja muotoile käsin pihveiksi.
Siirrä tarjoilulautaselle ja aseta pihvin päälle kananmunan keltuainen. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka