Tartarpihvi
Tartarpihvi on eräänlainen raakapihvi, joka valmistetaan jauhetusta häränlihasta. Tässä versiossa liha hakataan ohueksi pihviksi ja tarjoillaan muikunmädin kera. Koska liha syödään raakana, se kannattaa pakastaa noin vuorokaudeksi.
4 annosta
- 4 häränfileeviipaletta, à 75 g
- 4 paahtoleipäviipaletta
- voita
- 1 punasipuli
- 4 rkl muikunmätiä
- 4 munankeltuaista
- nippu ruohosipulia
- valkopippuria
Valmistusohje
1. Hakkaa häränfileepihvit kahden muovikelmun välissä niin ohuiksi, että näet melkein niiden läpi. Hienonna punasipuli. Paista leipäviipaleet voissa kauniin värisiksi.
2. Pane leivät lautasille ja lihaviipaleet leipien päälle. Asettele muikunmätiä lihaviipaleiden keskelle ja ripottele ympärille hienonnettua sipulia. Tee mätikekoon kuoppa ja kaada munankeltuainen kuoppaan. Koristele ruohosipulinvarsilla. Rouhi myllyllä pinnalle muutama kierros valkopippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa