Tapenadekurkut dijonsinapilla

Suolaista ja maukasta drinkkinaposteltavaa. Voit ostaa valmista tapenadea kaupasta, jos sinulla on kiire.

1 satsiin

  • 1 iso lavakurkku

Tapenade

  • 2 valkosipulinkynttä
  • noin 10 sardellia
  • 2 rkl kapriksia
  • noin 250 g mustia, kivettömiä oliiveja
  • 1 maustemitta timjamia
  • 1 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Sekoita tapenade monitoimikoneessa, lisää öljy vähän kerrallaan kunnes saat sopivan paksun seoksen. Mausta.

2. Halkaise kurkku pituussuuntaan ja poista siemenet. Laita tapenade täytteeksi. Paloittele sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!