Tanskalainen riisipuuro ja kirsikkakeitto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5650312/landscape16_9/515/290/6962cb5a3f50dc0050d604f7a67cae6d/zp/609204-8140.jpg)
Kokeile tänä jouluna riisipuuroa hieman perinteistä poiketen. Tanskalaisena versiona saat puuroon ripauksen eksotiikkaa. Tämä herkku nautitaan kirsikkakeiton kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 5 dl kylmää riisipuuroa
- 1,5 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl paahdettuja mantelilastuja
- 1 kokonainen manteli
- jauhettua kanelia
Kirsikkakeitto
- noin 250 g kivettömiä pakastekirsikoita
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 1 sitruuna
- hieman perunajauhoja saostukseen
Valmistusohje
Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Sekoita se kylmään riisipuuroon. Lisää joukkoon hieman kanelia, paahdetut mantelilastut ja kokonainen manteli.
Laita tarjoilukulhoon ja jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Tarjoile lämpimän kirsikkakeiton kanssa.
Laita kirsikat, vesi, sokeri ja sitruunanmehu kattilaan. Hauduta hiljalleen, kunnes kaikki sokeri on liuennut. Saosta tilkalla kylmään veteen sekoitettua perunajauhoa. Jatka kypsentämistä vielä viisi minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka