Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tanskalainen riisipuuro ja kirsikkakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile tänä jouluna riisipuuroa hieman perinteistä poiketen. Tanskalaisena versiona saat puuroon ripauksen eksotiikkaa. Tämä herkku nautitaan kirsikkakeiton kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 5 dl kylmää riisipuuroa
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl paahdettuja mantelilastuja
  • 1 kokonainen manteli
  • jauhettua kanelia

Kirsikkakeitto

  • noin 250 g kivettömiä pakastekirsikoita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 sitruuna
  • hieman perunajauhoja saostukseen

Valmistusohje

Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Sekoita se kylmään riisipuuroon. Lisää joukkoon hieman kanelia, paahdetut mantelilastut ja kokonainen manteli.

Laita tarjoilukulhoon ja jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Tarjoile lämpimän kirsikkakeiton kanssa.

Laita kirsikat, vesi, sokeri ja sitruunanmehu kattilaan. Hauduta hiljalleen, kunnes kaikki sokeri on liuennut. Saosta tilkalla kylmään veteen sekoitettua perunajauhoa. Jatka kypsentämistä vielä viisi minuuttia.

Lisää aiheesta:

OmenariisiTanskalainen riisipuuroKuumat mandariinit piparkakkukerman keraKesäsoppa kirsikoillaSokerinen joulupuuroHieno appelsiiniriisi
RiisipuuroJälkiruokakeittoKananmunatonGluteenitonJouluKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Riisipuuro
  • 22.12.202310:24
    Joulupuuro

    Jutta Urpilaisen joulupuuro

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pehmeä riisipuuro

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tanskalainen riisipuuro

  • 18.02.201300:00
    Keventäjät

    Helppo riisipuuro

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Riisipuuro