Talonpoikaismunakas

Tämän munakkaan valmistat käden käänteessä nopeaksi iltapalaksi tai lounaaksi. Käytä täytteeksi tähteeksi jäänyttä makkaraa tai kinkkua. Näkkileipä on munakkaan maukas seuralainen.

4 annosta

  • 10 kananmunaa
  • 3 rkl voisulaa
  • ½ sipuli
  • 1/4 purjo
  • 300 g kinkkua ja/tai makkaraa
  • 4 keskikokoista keitettyä perunaa
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl silputtua ruohosipulia
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Viipaloi kinkku, makkara ja perunat. Paista sipuli- ja purjosuikaleet pehmeiksi voissa. Lisää kinkku, makkarat ja perunat.

2. Vatkaa munat voisulan kanssa. Mausta seos suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

3. Kaada munaseos pannuun paistettujen ainesten päälle ja sekoita puuhaarukalla tai -lastalla, jotta munaseosta valuu myös pannun pohjalle. Paista, kunnes koko munakas on melkein hyytynyt, sen tulee jäädä keskeltä kermaiseksi. Silppua persilja ja ruohosipuli ja ripottele munakkaan pinnalle ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat