Talonpoikaismunakas
Tämän munakkaan valmistat käden käänteessä nopeaksi iltapalaksi tai lounaaksi. Käytä täytteeksi tähteeksi jäänyttä makkaraa tai kinkkua. Näkkileipä on munakkaan maukas seuralainen.
4 annosta
- 10 kananmunaa
- 3 rkl voisulaa
- ½ sipuli
- 1/4 purjo
- 300 g kinkkua ja/tai makkaraa
- 4 keskikokoista keitettyä perunaa
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl silputtua ruohosipulia
- voita paistamiseen
- suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipuli. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Viipaloi kinkku, makkara ja perunat. Paista sipuli- ja purjosuikaleet pehmeiksi voissa. Lisää kinkku, makkarat ja perunat.
2. Vatkaa munat voisulan kanssa. Mausta seos suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
3. Kaada munaseos pannuun paistettujen ainesten päälle ja sekoita puuhaarukalla tai -lastalla, jotta munaseosta valuu myös pannun pohjalle. Paista, kunnes koko munakas on melkein hyytynyt, sen tulee jäädä keskeltä kermaiseksi. Silppua persilja ja ruohosipuli ja ripottele munakkaan pinnalle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan