Talonpoikaismunakas
Tämän munakkaan valmistat käden käänteessä nopeaksi iltapalaksi tai lounaaksi. Käytä täytteeksi tähteeksi jäänyttä makkaraa tai kinkkua. Näkkileipä on munakkaan maukas seuralainen.
4 annosta
- 10 kananmunaa
- 3 rkl voisulaa
- ½ sipuli
- 1/4 purjo
- 300 g kinkkua ja/tai makkaraa
- 4 keskikokoista keitettyä perunaa
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl silputtua ruohosipulia
- voita paistamiseen
- suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipuli. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Viipaloi kinkku, makkara ja perunat. Paista sipuli- ja purjosuikaleet pehmeiksi voissa. Lisää kinkku, makkarat ja perunat.
2. Vatkaa munat voisulan kanssa. Mausta seos suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
3. Kaada munaseos pannuun paistettujen ainesten päälle ja sekoita puuhaarukalla tai -lastalla, jotta munaseosta valuu myös pannun pohjalle. Paista, kunnes koko munakas on melkein hyytynyt, sen tulee jäädä keskeltä kermaiseksi. Silppua persilja ja ruohosipuli ja ripottele munakkaan pinnalle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko