Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Talon vadelmapiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista tämä piiras vadelmien ollessa parhaimmillaan!

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Pohja

  • 150 g voita
  • 150 g vehnäjauhoja
  • ¼ dl kylmää vettä

Täyte

  • 1 l vadelmia
  • 1 lasi puna- tai mustaviinimarjahyytelöä
  • halutessasi, 2 rkl kirschiä (kirsikkalikööriä)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Nypi yhteen voi ja jauhot muruiseksi massaksi, työstä sitten mukaan vesi. Litistä taikina käsin ja laita se kylmään 1 tunniksi.

3. Ota esiin matala piirasvuoka, mielellään irtopohjavuoka. Kaulitse taikina pitkulaiseksi levyksi, taita molemmat päät keskikohtaa kohti niin että taikinasta tulee kolminkertainen, ja kaulitse toiseen suuntaan. Toista kolmeen kertaan ja kaulitse sitten taikina levyksi, joka peittää vuoan. Painele taikina vuokaan ja pistele pohja. Paista pohja kypsäksi uunissa, n. 20 minuuttia.

4. Sulata sillä aikaa hyytelö kattilassa miedolla lämmöllä, lisää halutessasi kirsch. Vatkaa vispilällä niin että hyytelöstä tulee sileää.

5. Anna piiraspohjan jäähtyä hieman ja täytä se sitten peratuilla vadelmilla. Lusikoi päälle sula hyytelö ja anna jäähtyä. Tarjoile täysin ilman kermaa, omana herkkunaan.

Lisää aiheesta:

Mansikkapiirakka hyytelölläMustikkapiirakkaMansikka-kiivipiirasRanskalainen mansikkatorttuRanskalainen päärynäkakkuKakku päärynäpuolikkailla
VadelmapiirakkaMakeat leivonnaisetKananmunatonKevään juhlatKasvisruokaLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Vadelmapiirakka
  • 18.02.201300:00
    Mustikkapiirakka

    Marjapiirakka murutaikinaan

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Kesänraikas vadelmavaahtotorttu

  • 18.02.201300:00
    Torttu

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Vadelmia kauramuron ja vaniljajogurtin kera

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Vadelmavuoat