Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Talon ruusunmarjaleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ruusunmarjajauhetta löydät mm. terveyskaupoista. Sieltä löytyy muitakin hyviä leivonta-aineksia.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Kaksi leipää

  • 50 g hiivaa
  • 50 g voita
  • 5 dl maitoa
  • 1 dl ruusunmarjajauhetta
  • 1 dl vehnänalkioita
  • 2 tl suolaa
  • n. 12 dl karkeaa vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi, sekoita voisula maitoon ja joko lämmitä tai jäähdytä 37 asteeseen. Liuota hiiva nesteeseen ja sekoita sekä vaivaa loput ainekset sekaan sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa hyvin vielä leivinpöydällä. Jaa taikina kahtia ja muotoile leiviksi, nosta leivinpaperille uunipellille. Peitä ja nostata vielä 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leipiä alimmalla tasolla noin 35 minuuttia, tai kunnes leipä kuulostaa ontolta, kun sitä koputtaa pohjaan. Jäähdytä ritilällä.

Lisää aiheesta:

PomeranssilimppuOhrakakkuJuustoleipäRouheat pomeranssikorputMaatalon reikäleipäSaksalainen olutleipä
LeipäKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä