Talon ruusunmarjaleipä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5655592/landscape16_9/515/290/6274ec327a2e01dfb8e8ae34b94a996f/QS/933461-3249.jpg)
Ruusunmarjajauhetta löydät mm. terveyskaupoista. Sieltä löytyy muitakin hyviä leivonta-aineksia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 50 g hiivaa
- 50 g voita
- 5 dl maitoa
- 1 dl ruusunmarjajauhetta
- 1 dl vehnänalkioita
- 2 tl suolaa
- n. 12 dl karkeaa vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi, sekoita voisula maitoon ja joko lämmitä tai jäähdytä 37 asteeseen. Liuota hiiva nesteeseen ja sekoita sekä vaivaa loput ainekset sekaan sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikinaa hyvin vielä leivinpöydällä. Jaa taikina kahtia ja muotoile leiviksi, nosta leivinpaperille uunipellille. Peitä ja nostata vielä 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leipiä alimmalla tasolla noin 35 minuuttia, tai kunnes leipä kuulostaa ontolta, kun sitä koputtaa pohjaan. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka