Talon ruusunmarjaleipä
Ruusunmarjajauhetta löydät mm. terveyskaupoista. Sieltä löytyy muitakin hyviä leivonta-aineksia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 50 g hiivaa
- 50 g voita
- 5 dl maitoa
- 1 dl ruusunmarjajauhetta
- 1 dl vehnänalkioita
- 2 tl suolaa
- n. 12 dl karkeaa vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi, sekoita voisula maitoon ja joko lämmitä tai jäähdytä 37 asteeseen. Liuota hiiva nesteeseen ja sekoita sekä vaivaa loput ainekset sekaan sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikinaa hyvin vielä leivinpöydällä. Jaa taikina kahtia ja muotoile leiviksi, nosta leivinpaperille uunipellille. Peitä ja nostata vielä 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leipiä alimmalla tasolla noin 35 minuuttia, tai kunnes leipä kuulostaa ontolta, kun sitä koputtaa pohjaan. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa