Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Talon risotto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile risoton valmistamista kuten se tehdään italialaisessa ravintolassa kananmaksan ja sienten kera. Risotto vaatii jatkuvaa vahtimista, mutta valmistuu aika nopeasti.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 5 dl avorioriisiä
  • 100 g sieniä
  • 100 g kananmaksaa
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • ¼ g sahramia
  • 1 tl meiramia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 l kanalientä
  • 2 rkl voita
  • 4 rkl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli, valkosipuli ja persilja. Paloittele kananmaksa pieniksi paloiksi ja paista palat pannussa tilkassa öljyä. Hienonna sienet ja lisää pannuun sienet, sipuli, valkosipuli ja persilja, paista hetki, lisää tomaatit ja riisi ja anna poreilla hetki.

2. Lisää hieman valkoviiniä, mausta suolalla, pippurilla, sahramilla ja meiramilla. Lisää lientä vähän kerrallaan ja anna kiehua samalla sekoitellen, kunnes riisi on al dente, eli vielä hieman kovaa ytimessä. Tähän menee n. 25 minuuttia.

3. Sekoita voi ja parmesaani risottoon juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen punainen curry -kanapastaRisottoa parsallaTomaattirisottoa ja grillattuja papujaRisotto ja vihreät vihanneksetMausteista kana-palsternakkapataaSienirisottoa ja yrttikanaa
RisottoBroilerinmaksaPastat ja nuudelitKananmunatonSienisatoPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Risotto
  • 18.08.202407:00
    Japanilaista

    Japanilainen risotto eli takikomi gohan

  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 12.11.202211:15
    Kala

    Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisotto

  • 08.10.202211:30
    Risotto

    Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan