Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Talon lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vanha hyvä konsti tehdä makoisia lihapullia on sekoittaa jauhelihaa hienoksi raastettua porkkanaa. Se tekee pyöryköistä meheviä ja hippusen makeita.

Neljälle

  • 500 g sikanautajauhelihaa
  • 1 muna
  • 3 rkl korppujauhoa
  • ½ dl kermaa
  • 1 sipuli
  • suolaa ja pippuria
  • 2 pientää porkkanaa
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Pane korppujauho turpoamaan kermaan hetkeksi. Sekoita jauheliha ja muna. Raasta sipuli ja porkkanat hienoksi ja sekoita raasteet, korppujauhot ja mausteet jauhelihaan.

2. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Pyörittele pieniä lihapullia ja laita ne leivinpaperille. Paista lihapullat erissä hiljalleen voissa keskilämpöisellä pannulla. Ravistele pannua silloin tällöin, jotta lihapullat pysyvät pyöreinä.

3. Pidä valmistuvat lihapullat lämpiminä uunissa folion alla. Tarjoile mieluusti perunamuusin tai -paistoksen kanssa.

Lisää aiheesta:

Ruotsalaiset lihapullatMeiramilihapullatTimjamilihapullatLihapyörykätTimjaminmakuiset porkkanalihapullatLammaspyörykät
LihapullatLisäkeruoatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti