Taivaallinen omenahillo
Julkaistu
Tämä omenahillo on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan älyttömän hyvää, lupaa Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen. Voit maustaa hilloa vaniljalla, kanelilla, ripauksella kardemummaa, limenkuoriraasteella tai muilla sitrusraasteilla. Lisää mausteet jo alkuvaiheessa.
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 1 keskikokoinen purkillinen
- Ruokavalio: Gluteeniton, Maidoton, Vegaaninen
Ainekset
- 1 kg omenoita
- 3 dl vettä
- (1 kanelitanko)
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl hillosokeria
Valmistusohje
- Kuori omenat ja poista siemenkodat.
- Leikkaa omenat lohkoiksi ja laita kattilaan veden kanssa.
- Laita joukkoon kanelitanko ja vaniljasokeri.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet.
- Lisää tarvittaessa vettä vähän kerrallaan, jos se haihtuu kokonaan.
- Soseuta omenat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja laita takaisin kattilaan. Voit jättää halutessasi hilloon hieman karkeutta.
- Kuumenna ja lisää joukkoon hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin 10 minuuttia.
- Laita hillo purkkiin ja säilytä kylmässä.
- Tarjoa esimerkiksi lettujen tai pannukakun kanssa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan