Leikkaa omenat lohkoiksi ja laita kattilaan veden kanssa.
Laita joukkoon kanelitanko ja vaniljasokeri.
Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet.
Lisää tarvittaessa vettä vähän kerrallaan, jos se haihtuu kokonaan.
Soseuta omenat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja laita takaisin kattilaan. Voit jättää halutessasi hilloon hieman karkeutta.
Kuumenna ja lisää joukkoon hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin 10 minuuttia.
Laita hillo purkkiin ja säilytä kylmässä.
Tarjoa esimerkiksi lettujen tai pannukakun kanssa!
Tämä omenahillo on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan älyttömän hyvää, lupaa Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen. Voit maustaa hilloa vaniljalla, kanelilla, ripauksella kardemummaa, limenkuoriraasteella tai muilla sitrusraasteilla. Lisää mausteet jo alkuvaiheessa.