Taittoleipä
Tässä on oikea juhlaleipä sijoitettavaksi keskelle ruokapöytää, täydellistä keittojen ja pataruokien kanssa. Kätevää myös ottaa kokonaisena mukaan piknikille.
Yksi leipä
- 40 g hiivaa
- 100 g voisulaa
- 2,5 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- 1 muna
- 60 g parmesaaniraastetta
- 2 dl ryyniseosta
- n. 7 dl vehnäjauhoa
- 1 muna voiteluun
- hiutalesuolaa koristeeksi
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Murenna hiiva kulhoon. Sekoita voisula maitoon 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja sekoita joukkoon muut ainekset. Vaivaa taikina joustavaksi. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Voitele pyöreä iso vuoka tai suuri valurautapannu, jossa on korkeat laidat (ja uunia kestävä otin). Vaivaa taikinaa leivinpöydällä, pyöritä pitkä, paksu pitko ja jaa se 12-14 palaan. Pyöritä palaset pulliksi ja asettele ne tiheästi vuokaan. Anna nousta 20 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa leipä vatkatulla munalla, ripota päälle hiutalesuolaa. Paista leipää juuri uunin keskitason alapuolella noin 40 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa