Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Taittoleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä on oikea juhlaleipä sijoitettavaksi keskelle ruokapöytää, täydellistä keittojen ja pataruokien kanssa. Kätevää myös ottaa kokonaisena mukaan piknikille.

Yksi leipä

  • 40 g hiivaa
  • 100 g voisulaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • 60 g parmesaaniraastetta
  • 2 dl ryyniseosta
  • n. 7 dl vehnäjauhoa
  • 1 muna voiteluun
  • hiutalesuolaa koristeeksi
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Murenna hiiva kulhoon. Sekoita voisula maitoon 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja sekoita joukkoon muut ainekset. Vaivaa taikina joustavaksi. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Voitele pyöreä iso vuoka tai suuri valurautapannu, jossa on korkeat laidat (ja uunia kestävä otin). Vaivaa taikinaa leivinpöydällä, pyöritä pitkä, paksu pitko ja jaa se 12-14 palaan. Pyöritä palaset pulliksi ja asettele ne tiheästi vuokaan. Anna nousta 20 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa leipä vatkatulla munalla, ripota päälle hiutalesuolaa. Paista leipää juuri uunin keskitason alapuolella noin 40 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Lisää aiheesta:

PomeranssileipäJuustoleipäMaatalon reikäleipäTalon ruusunmarjaleipäGrahamvuokaleipäAamiaissämpylät
LeipäLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä