Taimenta sitruunavoissa
Kirjolohi ja taimen ovat nykyisin tavallisesti viljeltyjä. Jos saat käsiisi villiä taimenta, sitä parempi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 3-4 taimenkalaa
- vehnäjauhoa
- sitruunaa
- voita
- persiljasilppua
- suolaa
Valmistusohje
1. Suolaa kalat sisä- ja ulkopuolelta ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Paista kaloja voissa pannulla melko miedolla lämmöllä, voi ei saa palaa. Nosta kalat vadille.
2. Sulata ylimääräinen nokare voita pannulla, purista joukkoon sitruunamehua ja kaada kalojen päälle. Ripota vielä pinnalle persiljasilppua. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti