Taikinakannella peitetty lihaliemi-kasvisruukku
Taikinakantta käytettiin alunperin pitämään keitto lämpimänä - ei hullumpi ajatus koleana talvi-iltana. Valmista keitto uuninkestäviin annoskulhoihin ja tarjoa alkuruokana tai iltapalana.
4 annosta
- 2 tlk kirkasta lihalientä, à 400 g
- 50 g juuriselleriä
- 50 g lanttua
- 50 g porkkanaa
- 1 purjon valkoinen osa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl kuivaa sherryä
- 1 pkt voitaikinalevyjä
- 1 muna
Valmistusohje
1. Leikkaa juuriselleri, lanttu, porkkana ja purjo tulitikun ohuiksi suikaleiksi. Ravintolakielellä näistä suikaleista käytetään nimeä "allumette", joka tarkoittaa ranskaksi tulitikkua. Keitä suikaleet suolalla maustetussa vedessä pikaisesti ja huuhtele juoksevalla, jääkylmällä vedellä. Näin kasvikset säilyttävät värinsä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Kiehauta lihaliemi. Mausta suolalla, pippurilla ja sherryllä. Lisää kasvissuikaleet lihaliemeen viisi minuuttia ennen kuin peität kattilan kannella. Jaa keitto neljään uuninkestävään annoskulhoon.
3. Leikkaa voitaikinasta levyjä ja pane ne keittokulhojen päälle niin, että reunat jäävät 2 cm kulhon ulkopuolelle. Voitele vatkatulla munalla ensin reunojen sisäpuoli, jotta ne tarttuvat hyvin kiinni. Voitele lopuksi kannen yläpinta. Paista uunissa kunnes taikina kohoaa ja on kauttaaltaan kypsää ja kauniin väristä. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa