Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tahmea suklaatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tästä suklaakakusta riittää 3-4 hengelle 10 minuutiksi, tai 1 hengelle puoleksi tunniksi. Vesihaude saa juuri ja juuri poreilla, muuten suklaasta tulee rakeista.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

1-4 hengelle

  • 50 g voita
  • 170 g tummaa suklaata
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja laita ritilä uunin keskelle. Jos haluat säästää tiskiä, voit käyttää samaa vuokaa taikinan tekemiseen ja kakun paistamiseen. Laita siis metallinen kakkuvuoka, läpimitaltaan noin 20 cm, suoraan liedelle matalalle lämmölle. Sulata voi vuoassa. Napsauta levy pois päältä heti kun voi on sulanut. Laita vuoka sivuun.

2. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kide- ja fariinisokeri voisulaan. Lisää muna, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele viimeiseksi mukaan suklaa, sekoita hyvin.

3. Laita vuoka uuniin kunnes kakku saa väriä ja alkaa irrota vuoan reunoista, noin 30 minuuttia. Anna tortun jäähtyä vuoassa. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai muuhun muotoon.

Lisää aiheesta:

Klassinen suklaatorttuMaapähkinäkakkuKaksivärinen suklaatryffelikakkuNopea kääretorttu vadelmahillollaGâteau Riche GalaHelppo & nopea suklaakakku
SuklaatorttuYstävänpäiväÄitienpäiväKasvisruokaSyntymäpäivätLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaatorttu
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Isänpäivän suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Klassinen suklaatorttu

  • 21.02.201315:12
    Jälkiruoat

    Suklaakuorrutettu suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Marsipaanitorttu suklaalla

  • 21.02.201315:09
    Jälkiruoat

    Kuorrutettu suklaatorttu