Tacot itsetehdyllä mausteseoksella

Kokeile maustaa tacojauheliha itse valmistamallasi mausteella!

Neljälle

  • 600 g jauhelihaa
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä

Itsetehty tacomauste

  • 2 rkl chilipippuria
  • 1 rkl sipulijauhetta
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl chilijauhetta
  • 2 tl sitruunapippuria
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl kuivattua oreganoa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Lisäksi tarvitset

  • tacokuoria
  • suikaloitua jäävuorisalaattia
  • tuoreita tomaatteja
  • hienonnettua tomaattia
  • maissia
  • tacokastiketta
  • juustoraastetta

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki tacomausteen ainekset. Hienonna ja suikaloi vihannekset, raasta juusto ja laita kaikki omiin kulhoihinsa.

2. Paista jauheliha ja mausta tacomausteella. Kaada päälle vesi, lisää tomaattipyree ja anna poreilla hetki.

3. Tarjoile jauheliha tacokuorista, jonka kaikki ruokailijat saavat itse täyttää vihanneksilla, juustolla ja tacokastikkeella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.