Tacot itsetehdyllä mausteseoksella
Kokeile maustaa tacojauheliha itse valmistamallasi mausteella!
Neljälle
- 600 g jauhelihaa
- ½ dl vettä
- 2 rkl tomaattipyreetä
Itsetehty tacomauste
- 2 rkl chilipippuria
- 1 rkl sipulijauhetta
- 1 rkl valkosipulijauhetta
- 1 rkl chilijauhetta
- 2 tl sitruunapippuria
- 2 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl kuivattua oreganoa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Lisäksi tarvitset
- tacokuoria
- suikaloitua jäävuorisalaattia
- tuoreita tomaatteja
- hienonnettua tomaattia
- maissia
- tacokastiketta
- juustoraastetta
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki tacomausteen ainekset. Hienonna ja suikaloi vihannekset, raasta juusto ja laita kaikki omiin kulhoihinsa.
2. Paista jauheliha ja mausta tacomausteella. Kaada päälle vesi, lisää tomaattipyree ja anna poreilla hetki.
3. Tarjoile jauheliha tacokuorista, jonka kaikki ruokailijat saavat itse täyttää vihanneksilla, juustolla ja tacokastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut