T-luupihvi

Yksi naudan T-luupihvi painaa 500-800 grammaa. Sekä luu että rasva leikataan tavallisesti pois paistamisen jälkeen, ja jäljelle jäävä liha riittää yleensä kahdelle.

Kahdelle

  • 1 naudan T-luupihvi, noin 800 g
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1+1 rkl voita
  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 1 nippu kevätsipuleita
  • 1 dl vahvaa häränfondia
  • 2 tl kuivattua rosmariinia

Valmistusohje

1. Leikkaa muutama viilto pihvin rasvareunukseen, ettei se käpristy paistettaessa. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Kuumenna voita paistinpannussa, kunnes se ei enää kupli ja on vaaleanruskeaa. Paista pihviä minuutti kummaltakin puolelta.

2. Nosta liha pannulta ja anna vetäytyä. Puhdista sipulit. Kuullota niitä voissa paistokasarissa. Kaada joukkoon häränfondi ja tomaatit liemineen, mausta rosmariinilla ja keitä kokoon jonkin aikaa.

3. Nosta liha takaisin pannulle ja anna poreilla hiljaa, kunnes lihan sisälämpötila on 55 astetta (rosa liha). Jos haluat lihan kypsempänä, jatka kypsentämistä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!