Syyskeitto

Hienoksi kuutioidut juurekset ja suikaloitu lehtipihvi keittyvät itsekseen satumaiseksi keitoksi. Tarjoile vatkatun crème fraichen (ranskankerman) ja piparjuuren tai hienoiksi suikaloitujen, tuoreiden yrttien kera.

Neljälle

  • 4 perunaa
  • 20 g juuriselleriä
  • 50 g lanttua
  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g lehtipihviä
  • 1 litra kasvislientä
  • suolaa, pippuria, voita
  • 4 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 1 rkl hienoksi raastettua piparjuurta tai tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi perunat, juuriselleri, lanttu, porkkana ja palsternakka. Suikaloi lehtipihvi. Kuori ja leikkaa sipuli isoiksi kuutioiksi, kuori ja hienonna valkosipuli.

2. Paista sipulia ja valkosipulia voissa kunnon kokoisessa kattilassa. Lisää kuutioidut juurekset ja liha. Paista kaikkea muutama minuutti ilman että ainekset saavat väriä.

3. Kaada päälle liemi ja laita kansi päälle. Keitä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista että lanttu on läpikypsä, tarvittaessa keitä vielä hetki.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!