Syyrialainen mannapuuro
Tämä on makea mannapuuro, jota Syyriassa tavataan tarjota aamiaisella. Semolina on durumvehnästä valmistettuja ryynejä. Voit hyvin käyttää niiden sijasta tavallisia mannaryynejä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 170 g semolina- tai mannaryynejä
- 4 rkl voita
- 2 ½ dl maitoa
- 3 1/4 dl vettä
- 1 dl sokeria
Tarjoiluun
- kanelijauhetta
- 1 dl manteleita
Valmistusohje
1. Murskaa kuoritut mantelit karkeasti. Kuullota semolina-ryynejä voissa miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita puuhaarukalla.
2. Kaada maito ja vesi toiseen kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Vatkaa kuuma maitoseos semolinan joukkoon. Jatka sekoittamista, kunnes puuro alkaa saeta.
3. Ota kattila liedeltä ja anna sen olla kansi kiinni 15 minuuttia, jolloin ryynit turpoavat. Tarjoile puuro pienistä kulhoista kanelin ja mantelirouheen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti