Syntymäpäiväkakku
Pohja
- 3 munaa
- 3/4 dl sokeria
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl Ohrakasta
- 1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus
- n.1 ½ dl vaaleaa mehua
Täyte ja koristelu
- 1 prk vispautuvaa vanilliinikastiketta
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 l mansikoita
- n. 1 dl Schwartau Samt - mansikka-vaniljahilloa
- Schwartau - suklaaruusuja
- suklaarouhetta
- Täyte
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Suklaaruusuinen kakku maistuu myös muina juhlapäivinä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä pohjaa 175 asteessa noin 25 minuuttia.
Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Nosta alimmainen kerros kakkuvadille ja kostuta se mehulla.
Nosta keskimmäinen osa pohjan päälle ja kostuta. Levitä kostutetulle pinnalle täytteet. Nosta viimeinen kerros ja kostuta se. Koristele kakku lopulla vaahdolla, suklaaruusuilla ja suklaarouheella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka