Pohja
- 3 munaa
- 3/4 dl sokeria
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl Ohrakasta
- 1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus
- n.1 ½ dl vaaleaa mehua
Täyte ja koristelu
- 1 prk vispautuvaa vanilliinikastiketta
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 l mansikoita
- n. 1 dl Schwartau Samt - mansikka-vaniljahilloa
- Schwartau - suklaaruusuja
- suklaarouhetta
- Täyte
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Suklaaruusuinen kakku maistuu myös muina juhlapäivinä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä pohjaa 175 asteessa noin 25 minuuttia.
Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Nosta alimmainen kerros kakkuvadille ja kostuta se mehulla.
Nosta keskimmäinen osa pohjan päälle ja kostuta. Levitä kostutetulle pinnalle täytteet. Nosta viimeinen kerros ja kostuta se. Koristele kakku lopulla vaahdolla, suklaaruusuilla ja suklaarouheella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!