Syntisen hyvä suklaa-mansikkakakku
Mansikasta ja suklaasta valmistuu täydellinen kakku. Herkuttelua parhaimmillaan.
Ainekset 12 annosta
- 100 g voita
- 200 taloussuklaata
- 4 keltuaista
- 2 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 3 rkl pellavarouhetta
- 5 rkl kaakaota
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 vatkattua valkuaista
Vuoan voiteluun
- voita
Kostutus
- 1 dl omenamehua
Väliin ja päälle
- 2 dl kuohukermaa
- sokeria
- vaniljasokeria
- 8 dl mansikoita viipaleina
Valmistusohje
Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoittaen Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita keltuaisvaahtoon. Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos keltuaisvaahtoon. Vaahdota valkuaiset ja nostele lopuksi taikinan joukkoon.
Kaada taikina huolella voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä.
Leikkaa kakku keskeltä halki. Kostuta kakkulevy. Laita kakkulevyn päälle puolet vaahdotetusta kuohukermaa ja mansikoista.
Laita kakkulevy päälle ja kostuta.
Levitä loppu vaahto kakun päälle sekä mansikat.
Voit ripotella päälle pellavarouhetta tai rouhittua suklaata.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti