Mansikasta ja suklaasta valmistuu täydellinen kakku. Herkuttelua parhaimmillaan.
Ainekset 12 annosta
- 100 g voita
- 200 taloussuklaata
- 4 keltuaista
- 2 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 3 rkl pellavarouhetta
- 5 rkl kaakaota
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 vatkattua valkuaista
Vuoan voiteluun
- voita
Kostutus
- 1 dl omenamehua
Väliin ja päälle
- 2 dl kuohukermaa
- sokeria
- vaniljasokeria
- 8 dl mansikoita viipaleina
Valmistusohje
Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoittaen Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita keltuaisvaahtoon. Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos keltuaisvaahtoon. Vaahdota valkuaiset ja nostele lopuksi taikinan joukkoon.
Kaada taikina huolella voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä.
Leikkaa kakku keskeltä halki. Kostuta kakkulevy. Laita kakkulevyn päälle puolet vaahdotetusta kuohukermaa ja mansikoista.
Laita kakkulevy päälle ja kostuta.
Levitä loppu vaahto kakun päälle sekä mansikat.
Voit ripotella päälle pellavarouhetta tai rouhittua suklaata.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.