Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Syntisen hyvä suklaa-mansikkakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mansikasta ja suklaasta valmistuu täydellinen kakku. Herkuttelua parhaimmillaan.

Ainekset 12 annosta

  • 100 g voita
  • 200 taloussuklaata
  • 4 keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 3 rkl pellavarouhetta
  • 5 rkl kaakaota
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 vatkattua valkuaista

Vuoan voiteluun

  • voita

Kostutus

  • 1 dl omenamehua

Väliin ja päälle

  • 2 dl kuohukermaa
  • sokeria
  • vaniljasokeria
  • 8 dl mansikoita viipaleina

Valmistusohje

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoittaen Vaahdota keltuaiset ja sokeri.

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita keltuaisvaahtoon. Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos keltuaisvaahtoon. Vaahdota valkuaiset ja nostele lopuksi taikinan joukkoon.

Kaada taikina huolella voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä.

Leikkaa kakku keskeltä halki. Kostuta kakkulevy. Laita kakkulevyn päälle puolet vaahdotetusta kuohukermaa ja mansikoista.

Laita kakkulevy päälle ja kostuta.

Levitä loppu vaahto kakun päälle sekä mansikat.

Voit ripotella päälle pellavarouhetta tai rouhittua suklaata.

Lisää aiheesta:

Anun mokkakakkuKatin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakkuSyntymäpäiväkakkuSuklaakakku mustikkatäytteelläParas suklaakakkuSuklaajuustokakku
MansikkakakkuMakeat leivonnaisetHuomenta SuomiVideoreseptitLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkakakku
  • 18.6.11:57
    Viiden jälkeen

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 17.06.202408:52
    Juhannus

    Klassinen mansikkakakku

  • 14.06.202413:50
    Marenki

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 14.07.202012:18
    mansikka

    Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku