Syksyinen sipulikeitto

Tämän keiton valmistamiseen kuluu tovi, mutta se on muuten helppo valmistaa ja maistuu todella maukkaalta kylmänä päivänä. Tarjoile alkuruokana tai lounaana.

Neljälle

  • 3 isoa keltasipulia
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l kasvislientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 4 vaaleaa leipäviipaletta
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja viipaloi ne ohuesti. Sulata voi paksupohjaisessa, uuninkestävässä padassa, lisää sipulit ja paista samalla sekoittaen kunnes sipulit ovat hieman ruskistuneet. Ripottele päälle jauhot ja anna myös jauhojen ruskistua hieman. Kaada mukaan liemi, mausta suolalla, pippurilla, laakerinlehdellä ja timjamilla ja anna keiton kiehua n. 30 minuuttia.

2. Raasta juusto. Lisää leipäviipaleet keiton päälle, ripottele päälle juustoraaste ja laita pata 275-asteiseen uuniin, pidä vain ylävastus päällä. Gratinoi kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja