Syksyinen sipulikeitto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5674512/landscape16_9/515/290/fc23c330f65dd2da1eb183143f5a8105/Et/syksynsipuli-4747.jpg)
Tämän keiton valmistamiseen kuluu tovi, mutta se on muuten helppo valmistaa ja maistuu todella maukkaalta kylmänä päivänä. Tarjoile alkuruokana tai lounaana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 isoa keltasipulia
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 l kasvislientä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia
- 4 vaaleaa leipäviipaletta
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuori sipulit ja viipaloi ne ohuesti. Sulata voi paksupohjaisessa, uuninkestävässä padassa, lisää sipulit ja paista samalla sekoittaen kunnes sipulit ovat hieman ruskistuneet. Ripottele päälle jauhot ja anna myös jauhojen ruskistua hieman. Kaada mukaan liemi, mausta suolalla, pippurilla, laakerinlehdellä ja timjamilla ja anna keiton kiehua n. 30 minuuttia.
2. Raasta juusto. Lisää leipäviipaleet keiton päälle, ripottele päälle juustoraaste ja laita pata 275-asteiseen uuniin, pidä vain ylävastus päällä. Gratinoi kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka