Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sveitsinleike annosröstien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sveitsinleike syntyy ohuista vasikan sisäpaistiviipaleista, jotka täytetään juustolla ja kinkulla. Leikkeet tarjoillaan totta kai röstien kera.

Neljälle

  • 4 viipaletta vasikan sisäpaistia à 120 g
  • 4 viipaletta savukinkkua
  • 8 viipaletta emmentaljuustoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl korppujauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • öljyä friteeraukseen

Rösti

  • 8 perunaa
  • 1 keltasipuli
  • ½ purjo
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita

Tarjoiluun

  • sokeriherneitä
  • sitruunaa
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Leike: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puhdista lihat kalvoista ja nuiji ne ohuiksi leikkeiksi. Aseta kinkkusiivu kahden emmentalsiivun väliin ja aseta ne leikkeiden puolikkaille, käännä leikkeiden tyhjä puoli päälle ja painele reunat yhteen kunnolla. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tuplapaneeraa leike ensin jauhoissa, sitten kananmunan kautta korppujauhoissa. Ruskista leikkeet kummaltakin puolelta öljyssä paistinpannulla. Laita sitten leikkeet voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja paista valmiiksi uunissa.

2. Rösti: Keitä perunat ja suikaloi ne. Kuori ja suikaloi sipuli. Puhdista ja suikaloi purjo. Sekoita sipuli, purjo ja peruna. Muotoile pyöreitä kakkuja, paista runsaassa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele tuoreella timjamilla ennen tarjoilua.

3. Keitä sokeriherneet ja lohko sitruuna. Tarjoile leikkeet röstin ja lisukkeiden kera.

Lisää aiheesta:

Kotitekoinen maksapateeHunajaista broileria ja raakaperunapaistosTäytetyt vasikankääryleetGrillattuja juustopurilaisia ciabattallaSveitsinleike tomaattikastikkeessaVasikanpyyt
SveitsinleikeLisäkeruoatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Sveitsinleike
  • 18.02.201300:00
    Videoreseptit

    Sveitsinleike eli cordon bleu

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sveitsinleike

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Sveitsinleike annosröstien kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Täytetty sveitsinleike

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Täytetyt sveitsinleikkeet tomaattikastikkeella