Sveitsinleike annosröstien kera

Sveitsinleike syntyy ohuista vasikan sisäpaistiviipaleista, jotka täytetään juustolla ja kinkulla. Leikkeet tarjoillaan totta kai röstien kera.

Neljälle

  • 4 viipaletta vasikan sisäpaistia à 120 g
  • 4 viipaletta savukinkkua
  • 8 viipaletta emmentaljuustoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl korppujauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • öljyä friteeraukseen

Rösti

  • 8 perunaa
  • 1 keltasipuli
  • ½ purjo
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita

Tarjoiluun

  • sokeriherneitä
  • sitruunaa
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Leike: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puhdista lihat kalvoista ja nuiji ne ohuiksi leikkeiksi. Aseta kinkkusiivu kahden emmentalsiivun väliin ja aseta ne leikkeiden puolikkaille, käännä leikkeiden tyhjä puoli päälle ja painele reunat yhteen kunnolla. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tuplapaneeraa leike ensin jauhoissa, sitten kananmunan kautta korppujauhoissa. Ruskista leikkeet kummaltakin puolelta öljyssä paistinpannulla. Laita sitten leikkeet voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja paista valmiiksi uunissa.

2. Rösti: Keitä perunat ja suikaloi ne. Kuori ja suikaloi sipuli. Puhdista ja suikaloi purjo. Sekoita sipuli, purjo ja peruna. Muotoile pyöreitä kakkuja, paista runsaassa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele tuoreella timjamilla ennen tarjoilua.

3. Keitä sokeriherneet ja lohko sitruuna. Tarjoile leikkeet röstin ja lisukkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.