Sveitsinleike
Julkaistu
Ainekset
- 4 viipaletta vasikansisäpaistia (n. 500g)
- 100 g savukinkkua
- 80 g emmentaljuustoa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 rkl vettä
- 3 dl korppujauhoja
- rypsiöljyä ja voita paistamiseen
Sipuliperunasose
- 500 g kuorittua perunaa
- 2 sipulia
- 50 g voita
- n. 2 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- (lisäkkeeksi keitettyjä herneitä)
Valmistusohje
Nuiji vasikka isoiksi ohuiksi leikkeiksi. Mausta kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Aseta päälle muutama siivu savukinkkua ja emmentaljuustoa. Taita leike taskuksi. Riko munat ja riko niistä rakenne haarukalla. Sekoita joukkoon 2 rkl kylmää vettä. Pyöräytä leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munissa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Paista leikkeet pannulla öljy/voi seoksessa kauniin kullanruskeiksi, noin 3 min per puoli. Koristele sitruunanlohkolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka