Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suussasulavan mehevät ribsit perunavartaiden, grillitomaattien ja kesäkurpitsaviipaleiden kera

Julkaistu 10.06.2019 08:48

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: YELLOW TAIL

Ribsit

  • 1,8 kg esikypsennettyjä ribsejä (3 pkt à 600 g, pakaste)

Grillauskastike

  • ½ dl rypsiöljyä
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 1 dl ketsuppia
  • 1 rkl väkiviinietikkaa
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl sipulijauhetta tai hienoksi hakattua sipulia
  • 1 tl valkosipulijauhetta tai hienonnettua valkosipulia
  • 2 tl suolaa
  • 1½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl chilijauhetta

Lisäksi

  • n. 1,2 kg uusia perunoita
  • n. 600 g pieniä tomaatteja tai grillitomaatteja vuoassa
  • 2 kesäkurpitsaa
  • rypsiöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Ota ribsit sulamaan.

Mittaa kaikki grillauskastikkeen ainekset kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Ota pois liedeltä tai grillilevyltä.

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, mikäli niitä ei ole jäljellä keitettyinä.

Laita grillitikut kostumaan veteen.

Paloittele ribsit 2–3 palaan ja laita ne uunivuokaan. Kypsennä foliolla peitettynä pakkauksen ohjeen mukaan noin 30 minuuttia 190-asteisen uunin alimmalla tasolla. Ota folio pois ja valele ribisen päälle puolet grillauskastikkeesta.

• Täyteläinen ja maukas Yellow Tail Shiraz on mainio valinta keskikesän juhliin grilliruokien, kuten mehevien ribsien kanssa. • Toinen mainio, hieman kevyempi, mutta silti riittävän tukeva ja maukas valinta on Yellow Tail Cabernet Sauvignon. • Rennoimmillaan ribsit valmistuvat esikypsennettynä myytävistä pakasteista. Sulata ja paista ribsit pakkauksen ohjeen mukaan etukäteen uunissa, mieluiten ainakin puoli tuntia. • Valmista itse herkullinen grillauskastike ja grillaa mureat ribsit pinnaltaan herkullisiksi juuri ennen tarjoilua. • Samalla grillaat lisukkeet trendikkäästi: etukäteen keitetyt uudet perunat vartaissa ja tomaatit grillivuoassa ja kesäkurpitsaviipaleet sellaisinaan. • 6:lle

Jatka paistamista kastikkeen kanssa noin 5 minuuttia.

Pyörittele etukäteen kiinteäksi ”al dente” kypsytetyt uudet pienet perunat öljyssä ja pujottele ne kostutettuihin vartaisiin. Ripottele pinnalle suolaa.

Pieniä tomaatteja myydään tertuissa foliovuoassa pienen öljypullon ja yrttiseoksen kanssa. Grillaa tomaatit foliovuossa, kaada päälle öljyä ja mausta yrteillä. Voit käyttää myös tavallisia tomaatteja.

Viipaloi kesäkurpitsat kuorineen n. 1 ½ cm viipaleiksi. Öljyä ja suolaa viipaleet.

Grillaa ribsit, perunavartaat, grillitomaatit ja kesäkurpitsaviipaleet nopeasti grillissä niin, että ne kaikki saavat väriä ja lämpenevät kauttaaltaan. Voitele ribsejä grillauskastikkeella grillatessa, jotta ne säilyvät mehevänä.

Tarjoile kaikki grilliherkut kuumina yhdessä Yellow Tail Shiraz- tai Cabernet Sauvignon -punaviinin kera.

Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä tehnyt Yellow Tailille

Lisää aiheesta:

Kesän mehevin grillivinkki: Valmista suussasulavat ribsit – tarjoile näiden viinien keraTeatterin burgeri ja grilliperunatLammasvartaatMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinIntialainen kebabPerunankuorisipsit
PääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pääruoat
  • 27.10.12:41
    Tomaattikeitto

    Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

  • 20.10.12:41
    Aasialainen ruoka

    Fried rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaan

  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 13.6.13:41
    Leipä

    Juhannuksen grillileivät

  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike