Suussasulavan mehevät ribsit perunavartaiden, grillitomaattien ja kesäkurpitsaviipaleiden kera
• Täyteläinen ja maukas Yellow Tail Shiraz on mainio valinta keskikesän juhliin grilliruokien, kuten mehevien ribsien kanssa. • Toinen mainio, hieman kevyempi, mutta silti riittävän tukeva ja maukas valinta on Yellow Tail Cabernet Sauvignon. • Rennoimmillaan ribsit valmistuvat esikypsennettynä myytävistä pakasteista. Sulata ja paista ribsit pakkauksen ohjeen mukaan etukäteen uunissa, mieluiten ainakin puoli tuntia. • Valmista itse herkullinen grillauskastike ja grillaa mureat ribsit pinnaltaan herkullisiksi juuri ennen tarjoilua. • Samalla grillaat lisukkeet trendikkäästi: etukäteen keitetyt uudet perunat vartaissa ja tomaatit grillivuoassa ja kesäkurpitsaviipaleet sellaisinaan. • 6:lle
Ribsit
- 1,8 kg esikypsennettyjä ribsejä (3 pkt à 600 g, pakaste)
Grillauskastike
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ dl tomaattipyreetä
- 1 dl ketsuppia
- 1 rkl väkiviinietikkaa
- ½ dl vettä
- 1 rkl sipulijauhetta tai hienoksi hakattua sipulia
- 1 tl valkosipulijauhetta tai hienonnettua valkosipulia
- 2 tl suolaa
- 1½ tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl chilijauhetta
Lisäksi
- n. 1,2 kg uusia perunoita
- n. 600 g pieniä tomaatteja tai grillitomaatteja vuoassa
- 2 kesäkurpitsaa
- rypsiöljyä
- suolaa
Valmistusohje
Ota ribsit sulamaan.
Mittaa kaikki grillauskastikkeen ainekset kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Ota pois liedeltä tai grillilevyltä.
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, mikäli niitä ei ole jäljellä keitettyinä.
Laita grillitikut kostumaan veteen.
Paloittele ribsit 2–3 palaan ja laita ne uunivuokaan. Kypsennä foliolla peitettynä pakkauksen ohjeen mukaan noin 30 minuuttia 190-asteisen uunin alimmalla tasolla. Ota folio pois ja valele ribisen päälle puolet grillauskastikkeesta.
Jatka paistamista kastikkeen kanssa noin 5 minuuttia.
Pyörittele etukäteen kiinteäksi ”al dente” kypsytetyt uudet pienet perunat öljyssä ja pujottele ne kostutettuihin vartaisiin. Ripottele pinnalle suolaa.
Pieniä tomaatteja myydään tertuissa foliovuoassa pienen öljypullon ja yrttiseoksen kanssa. Grillaa tomaatit foliovuossa, kaada päälle öljyä ja mausta yrteillä. Voit käyttää myös tavallisia tomaatteja.
Viipaloi kesäkurpitsat kuorineen n. 1 ½ cm viipaleiksi. Öljyä ja suolaa viipaleet.
Grillaa ribsit, perunavartaat, grillitomaatit ja kesäkurpitsaviipaleet nopeasti grillissä niin, että ne kaikki saavat väriä ja lämpenevät kauttaaltaan. Voitele ribsejä grillauskastikkeella grillatessa, jotta ne säilyvät mehevänä.
Tarjoile kaikki grilliherkut kuumina yhdessä Yellow Tail Shiraz- tai Cabernet Sauvignon -punaviinin kera.
Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä tehnyt Yellow Tailille
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta