Suurustettu curry-kanakeitto
Kanakeitto lämmittää koleana päivänä. Tässä keitossa on mukana curryn ja omenan klassisia makuja. Alkuruoaksi tästä reseptistä riittää neljälle hengelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 4 kanankoipea
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 litra kanan keittolientä
- voita paistamiseen
- 2 sipulia
- 1 omena
- 1 porkkana
- 1 rkl curryjauhetta
- ½ dl kermaa
- 1 dl keitettyä riisiä
- 30 g vehnäjauhoja
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuori sipuli ja puolikas porkkana ja paloittele ne. Pane kanankoivet kattilaan ja laske päälle vettä. Lisää mukaan porkkanat, valkopippurit, laakerinlehti ja suola. Kiehauta, kuori vaahto, pane kansi päälle ja hauduta matalahkolla lämmöllä 45 minuuttia.
2. Ota kanankoivet pois ja siivilöi liemi. Irrota lihat luista ja leikkaa liha pienemmiksi paloiksi.
3. Kuori omena ja toinen sipuli ja hienonna ne. Kuullota omena, sipuli ja curry voissa kattilassa. Ripottele joukkoon vehnäjauho, jatka lämpimällä kanaliemellä ja anna kiehua noin 10 minuutin ajan. Lisää lämmin kerma.
3. Kuori ja hienonna loppu porkkana ja kuullota kevyesti voissa. Anna keiton hitaasti lämmetä ja lisää keitetty kanaliha, keitetty riisi ja porkkanat. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta