Surimitäytteiset parmankinkkukääryleet

Tämä on helposti valmistettava kutsualkuruoka, joka sopii yhtä hyvin ennen kalaa kuin lihaakin. Ellet löydä parmankinkkua, sen voi korvata muulla hyvänlaatuisella kylmäsavukinkulla.

Neljälle

  • 200 g surimia
  • 2 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 1-2 rkl chilikastiketta
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • suolaa, pippuria

Tarjoiluun

  • sekasalaattia, jonka maustat oliiviöljyllä, balsamiviinietikalla, suolalla, pippurilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä

Valmistusohje

1. Paloittele surimit pienemmiksi. Sekoita ranskankerma ja muut ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä seos mielellään hetki ennen tarjoilua.

2. Laita nokare täytettä jokaiselle kinkkuviipaleelle ja kääri rullalle. Tarjoile salaatin ja paahdettujen pinjansiementen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.