Mainos

Suppilovahveropiirakka pinjansiemenillä

Nyt on aika poimia sienet metsästä mehevään piirakkaan.

Ainekset

  • n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

Pohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Suppilovahverotäyte

  • 1 rkl margariinia tai öljyä
  • 1 l suppilovahveroita tai muita syötäviä sieniä
  • 2 sipulia varsineen
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/3 tl valkopippuria
  • lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 2 dl kermaviiliä tai smetanaa
  • 1 muna

Valmistusohje

Piirakan leipominen ei ole vaikeaa, kun käytät valmista suolaista pyöreää piirakkataikinaa.

Taikina vain painellaan vuokaan, vuokaa ei tarvitse edes voidella – taikina on leivottu rypsiöljyllä! Ohutpohjaisessa piirakkavuoassa pohja paistuu parhaiten.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Lisää pinjansiemenet ja mausteet. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Sekoita erikseen kermaviiliin muna. Levitä pohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle kermaviiliseos. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!