Mainos

Suppilovahveropiirakka

Maukas sienipiirakka on tehty kätevästä valmiista pyöreästä piirakkataikinasta. Pohja on rakenteeltaan tukeva, siksi sitä on helppo leikata. Täytteeksi sopivat suppilovahverojen lisäksi kantarellit tai muut sienet.

Ainekset

  • Noin 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen 380 g

Sienitäyte

  • 1 rkl voita
  • ½ l suppilovahveroita (ja muita syötäviä sieniä)
  • 1 iso punasipuli
  • ½ tl suolaa
  • ⅓ tl valkopippuria
  • rakuunaa tai rosmariinia hienonnettuna
  • ½ dl auringonkukan tai pinjansiemeniä
  • 2 dl smetanaa tai kermaviiliä, voi olla laktoositonta
  • 1 muna

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Lisää siemenet ja mausteet. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut.

Sekoita erikseen smetanaan tai kermaviiliin muna.

Levitä pohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle smetana- tai kermaviiliseos.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.