Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suppilovahveropiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Noin 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen 380 g

Sienitäyte

  • 1 rkl voita
  • ½ l suppilovahveroita (ja muita syötäviä sieniä)
  • 1 iso punasipuli
  • ½ tl suolaa
  • ⅓ tl valkopippuria
  • rakuunaa tai rosmariinia hienonnettuna
  • ½ dl auringonkukan tai pinjansiemeniä
  • 2 dl smetanaa tai kermaviiliä, voi olla laktoositonta
  • 1 muna

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Lisää siemenet ja mausteet. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut.

Sekoita erikseen smetanaan tai kermaviiliin muna.

Levitä pohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle smetana- tai kermaviiliseos.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Maukas sienipiirakka on tehty kätevästä valmiista pyöreästä piirakkataikinasta. Pohja on rakenteeltaan tukeva, siksi sitä on helppo leikata. Täytteeksi sopivat suppilovahverojen lisäksi kantarellit tai muut sienet.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Arjan sienipiirakkaSavulohi-parsapiirakkaSuppilovahveropiirakka pinjansiemenilläPyöreä sieni-fetapiirakkaKantarellipiirakkaFetapiirakka nokkosella tai pinaatilla
SienipiirakkaSienisatoMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Sienipiirakka
  • 18.09.202314:26
    Lihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 01.11.201808:00
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Suussasulava sienipiirakka

  • 22.01.201613:54
    Päivän resepti

    Hellapoliisin pienet sienipiiraat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sieni-juustokeksit

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset piirakat

    Savuporo-sienipiiras