Suppilovahverokeitto
Jos käytössäsi ei ole suppilovahveroita, voit valmistaa tämä keiton myös muista sienistä. Keitto sopii niin pääruoaksi, alkukeitoksi kuin todelliseksi juhlaruoaksikin. Jos käytät kuivattuja sieniä, noin 3 dl on riittävä määrä.
4 annosta
- 6 dl tuoreita suppilovahveroita
- 2 rkl öljyä
- 1 litra kanalientä
- 50 g juuriselleriä
- 2 salottisipulia
- 3/4 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kuohukermaa
- 1 munankeltuainen
- 2 tl hienonnettua persiljaa
- ½ pieni purjo
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori juuriselleri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Harjaa sienet ja kuullota niitä öljytilkassa keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Siirrä sienet ja sellerikuutiot kanaliemeen ja keitä noin 10 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota kattilaan jäljelle jääneessä öljyssä. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja sekoita, kunnes rasva on imeytynyt jauhoihin. Lisää joukkoon sienet ja selleri liemineen ja keitä 2-3 minuuttia koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Alenna lämpöä.
3. Puhdista purjo ja leikkaa se hienoiksi suikaleiksi. Hienonna persilja. Sekoita kuohukerma ja munankeltuainen ja vatkaa höyryävän kuumaan, muttei kuitenkaan kiehuvaan keittoon. Lisää persilja ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan