Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suppilovahverokeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 annosta

  • 6 dl tuoreita suppilovahveroita
  • 2 rkl öljyä
  • 1 litra kanalientä
  • 50 g juuriselleriä
  • 2 salottisipulia
  • 3/4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 2 tl hienonnettua persiljaa
  • ½ pieni purjo
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori juuriselleri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Harjaa sienet ja kuullota niitä öljytilkassa keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Siirrä sienet ja sellerikuutiot kanaliemeen ja keitä noin 10 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota kattilaan jäljelle jääneessä öljyssä. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja sekoita, kunnes rasva on imeytynyt jauhoihin. Lisää joukkoon sienet ja selleri liemineen ja keitä 2-3 minuuttia koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Alenna lämpöä.

3. Puhdista purjo ja leikkaa se hienoiksi suikaleiksi. Hienonna persilja. Sekoita kuohukerma ja munankeltuainen ja vatkaa höyryävän kuumaan, muttei kuitenkaan kiehuvaan keittoon. Lisää persilja ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jos käytössäsi ei ole suppilovahveroita, voit valmistaa tämä keiton myös muista sienistä. Keitto sopii niin pääruoaksi, alkukeitoksi kuin todelliseksi juhlaruoaksikin. Jos käytät kuivattuja sieniä, noin 3 dl on riittävä määrä.

Lisää aiheesta:

Sieni-broilerikeittoSaaristolaissoppaKantarellikeittoJuureskeittoParsakaalikeittoKanakeitto sitruunaruohon ja inkiväärin kera
SienikeittoAlkuruoatKeitotSienisatoPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienikeitto
  • 17.10.201814:50
    Hellapoliisi

    Mustatorvisienikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Herkkusienicapuccino

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kantarelli-kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sieni-kookoskeitto ja juustosandwichit

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Sieni-broilerikeitto