Suppilovahverokeitto
Jos käytössäsi ei ole suppilovahveroita, voit valmistaa tämä keiton myös muista sienistä. Keitto sopii niin pääruoaksi, alkukeitoksi kuin todelliseksi juhlaruoaksikin. Jos käytät kuivattuja sieniä, noin 3 dl on riittävä määrä.
4 annosta
- 6 dl tuoreita suppilovahveroita
- 2 rkl öljyä
- 1 litra kanalientä
- 50 g juuriselleriä
- 2 salottisipulia
- 3/4 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kuohukermaa
- 1 munankeltuainen
- 2 tl hienonnettua persiljaa
- ½ pieni purjo
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori juuriselleri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Harjaa sienet ja kuullota niitä öljytilkassa keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Siirrä sienet ja sellerikuutiot kanaliemeen ja keitä noin 10 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota kattilaan jäljelle jääneessä öljyssä. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja sekoita, kunnes rasva on imeytynyt jauhoihin. Lisää joukkoon sienet ja selleri liemineen ja keitä 2-3 minuuttia koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Alenna lämpöä.
3. Puhdista purjo ja leikkaa se hienoiksi suikaleiksi. Hienonna persilja. Sekoita kuohukerma ja munankeltuainen ja vatkaa höyryävän kuumaan, muttei kuitenkaan kiehuvaan keittoon. Lisää persilja ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi