Suppilovahverokeitto

Jos käytössäsi ei ole suppilovahveroita, voit valmistaa tämä keiton myös muista sienistä. Keitto sopii niin pääruoaksi, alkukeitoksi kuin todelliseksi juhlaruoaksikin. Jos käytät kuivattuja sieniä, noin 3 dl on riittävä määrä.

4 annosta

  • 6 dl tuoreita suppilovahveroita
  • 2 rkl öljyä
  • 1 litra kanalientä
  • 50 g juuriselleriä
  • 2 salottisipulia
  • 3/4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 2 tl hienonnettua persiljaa
  • ½ pieni purjo
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori juuriselleri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Harjaa sienet ja kuullota niitä öljytilkassa keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Siirrä sienet ja sellerikuutiot kanaliemeen ja keitä noin 10 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota kattilaan jäljelle jääneessä öljyssä. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja sekoita, kunnes rasva on imeytynyt jauhoihin. Lisää joukkoon sienet ja selleri liemineen ja keitä 2-3 minuuttia koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Alenna lämpöä.

3. Puhdista purjo ja leikkaa se hienoiksi suikaleiksi. Hienonna persilja. Sekoita kuohukerma ja munankeltuainen ja vatkaa höyryävän kuumaan, muttei kuitenkaan kiehuvaan keittoon. Lisää persilja ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.