Suppilovahvero-ciabatta
Valmiista Vierasvara MaalaisCiabatasta on kätevä tehdä uunissa nopeasti bruschettoja tai uunileipiä. Nämä leivät onnistuvat myös mikrossa. Suppilovahverot sopivat mainiosti tumman leivän kanssa.
4:lle (jokaiselle 3 palaa)
- 1 kpl Myllyn Paras Vierasvara MaalaisCiabattaa (400 g)
- 1-2 rkl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja tai Hiivaleipäjauhoja
- 1 l suppilovahveroita
- 1 sipuli
- 2 dl kolmenjuuston kermaa
- ½ tl suolaa
- valkopippuria
- kirveliä tai persiljaa
- noin 100 g parmesaanilastuja
Valmistusohje
MaalaisCiabatta on kypsäpakaste eli herkullinen ja rapeakuorinen valmiiksi paistettu vaalea leipä, johon siemenet tuovat mehevyyttä ja makua.
Paista pannulla sienet ja sipulisilppu, ripottele pinnalle vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja. Lisää joukkoon kerma ja mausteet ja anna saostua muhennokseksi.
Leikkaa ciabatta halki ja sen jälkeen noin 4-6 cm leveiksi paloiksi. Asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Jaa muhennos leipien päälle.
Ripottele pinnalle parmesaanilastuja. Paahda uunissa 225 asteisen toiseksi ylimmällä tasolla noin 5 min. Tarjoile alkupalana tai keiton kanssa.
Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti