Suppilovahvero-ciabatta
Valmiista Vierasvara MaalaisCiabatasta on kätevä tehdä uunissa nopeasti bruschettoja tai uunileipiä. Nämä leivät onnistuvat myös mikrossa. Suppilovahverot sopivat mainiosti tumman leivän kanssa.
4:lle (jokaiselle 3 palaa)
- 1 kpl Myllyn Paras Vierasvara MaalaisCiabattaa (400 g)
- 1-2 rkl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja tai Hiivaleipäjauhoja
- 1 l suppilovahveroita
- 1 sipuli
- 2 dl kolmenjuuston kermaa
- ½ tl suolaa
- valkopippuria
- kirveliä tai persiljaa
- noin 100 g parmesaanilastuja
Valmistusohje
MaalaisCiabatta on kypsäpakaste eli herkullinen ja rapeakuorinen valmiiksi paistettu vaalea leipä, johon siemenet tuovat mehevyyttä ja makua.
Paista pannulla sienet ja sipulisilppu, ripottele pinnalle vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja. Lisää joukkoon kerma ja mausteet ja anna saostua muhennokseksi.
Leikkaa ciabatta halki ja sen jälkeen noin 4-6 cm leveiksi paloiksi. Asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Jaa muhennos leipien päälle.
Ripottele pinnalle parmesaanilastuja. Paahda uunissa 225 asteisen toiseksi ylimmällä tasolla noin 5 min. Tarjoile alkupalana tai keiton kanssa.
Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki