Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perinteinen lanttulaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lanttulaatikko-ohje neljälle

  • 900 g lanttua
  • 100 g porkkanaa
  • 4 dl kinkunlientä (tai lihalientä)
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 ½ rkl siirappia
  • ½ tl inkiväärijauhetta
  • ½ tl muskottiraastetta
  • 1 muna
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl korppujauhoa

Tarjoiluun

  • 500 g suolattua siansivua siivuina

Valmistusohje

1. Paloittele lantut ja porkkanat ja keitä ne pehmeiksi kinkunliemessä (tai lihaliemessä). Survo kypsät juurekset soseeksi.

2. Sekoita keskenään vehnäjauho ja kerma, lisää muna, siirappi sekä mausteet ja lisää juuressoseeseen hyvin sekoittaen.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka ja kaada sose siihen. Tasoita pinta ja ripottele päälle korppujauhoa tasaiseksi kerrokseksi. Tipauttele pinnalle loppu voi nokareina ja paista 45 minuuttia. Paista siansivusiivut rapeiksi keskilämmöllä paistinpannussa ja tarjoile lanttulaatikon kanssa.

Lanttulaatikkoa syödään tänäkin päivänä jouluisin, mutta miksi vain silloin? Tämä ohje on hyvä esimerkki suomalaisesta perinneruoasta, joka tehtiin yksinkertaisista aineksista. Laatikkoruokien reseptejäkin on lukuisia ja ennen vanhaan niitä hauduteltiin hiljaa ja pitkään, pitkään uunin jälkilämmössä esimerkiksi leivontapäivän päätteeksi. Kokeile muulloinkin kuin jouluna! Tässä reseptissä käytetään perinteisiä joulumausteita, kuten inkivääriä ja muskottia. Lisäksi lanttulaatikko-ohje hyödyntää muita joulukeittiön ruokia, sillä lantut ja porkkanat keitetään pehmeiksi kinkkuliemessä. Lanttulaatikko tarjoillaan tässä reseptissä yhdessä rapeiden siansivusiivujen kanssa, mutta laatikko sopii tietysti myös kinkun tai kalkkunan lisukkeeksi, tai nautittavaksi myös muulloin kuin joulunaikaan.

Lisää aiheesta:

Poroa pääsiäispöytään! Hanna Gullichsenin herkullinen poronkäristys syntyy vähällä vaivallaHelppo bataattilaatikko-ohjePaluu menneisyyteen: Teetkö sinäkin vielä tätä legendaarista ruokaa? Superhalpa ja helppo arkiherkkuLihamureke italialaisittainJoulukinkku ja laatikotMaksalaatikko
JoululaatikotJouluPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Joululaatikot
  • 22.12.202309:54
    Vaaleihin Tommolan kanssa

    Sari Essayahin perunalaatikko

  • 21.12.202314:44
    Joulu

    Merja Rehnin imelletty perunalaatikko

  • 20.12.202313:15
    Joulu

    Pekka Haaviston joulupöydän lanttulaatikko

  • 21.12.202213:32
    Kasvisruoka

    Pirjon juurestimbaalit joulupöytään – helpot porkkanatimbaalit

  • 11.12.202010:15
    Lisäkeruoat

    Juuripersilja-palsternakkalaatikko – Pirjon ohje suussa sulavaan joululaatikkoon