Suolapähkinäpikkuleivät
Vinkki: Piilota pikkuleipäpurkki tarkoin! Muuten se on pian tyhjä. Nämä suolaista ja makeaa yhdistelevät pikkuleivät ovat nimittäin todella maukkaita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
40 kpl
- 200 g voita
- 2 dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl suolapähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Työstä kaikki ainekset yhteen kulhossa. Hienonna suolapähkinät karkeasti ja lisää ne viimeiseksi.
2. Laita taikinanokareita leivinpaperille pellille.
3. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa