Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suolaiset tippaleivät

Myllyn Paras
Julkaistu 03.05.2016 08:55

MTV LIFESTYLE

noin 10 kpl

  • 4 munaa
  • 2 dl maitoa tai juuresmehua
  • 4½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • n. 1 tl jauhettua chiliä
  • 1 tl suolaa

Paistamiseen

  • n. 1½ l rypsiöljyä

Pinnalle

  • chilijauhetta, suolaa

Valmistusohje

Sekoita munat, lisää neste ja jauhot, johon leivinjauhe, chilijauhe ja suola on sekoitettu. Vatkaa taikina sileäksi.

Taikinan kuuluu olla paksua, mutta pursotettavaa. Kuumenna rasva laakeassa padassa, ole varovainen. Voit kokeilla öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Sen tulee ruskistua kauniisti, mutta ei palaa.

Upota öljyyn 2–3 tippaleipämuottia tai säilyketölkkejä, joista kansi ja pohja on poistettu tai käytä isoja metallisia keittokauhoja muotteina. Kaada taikina pursotuspussiin, jossa on 4 mm:n suorareikäinen metallinen kuumuutta kestävä tylla. Pursota pussista taikinaa ohuena nauhana ristiin rastiin rasvassa oleviin muotteihin niin, että tyllan metallinen reikäpää on juuri ja juuri rasvan alla. Riittää kun pursotat ”verkkoa” melko harvakseltaan ja hitaasti. Muotin/tölkin/kauhan reunat estävät taikinan leviämisen. Paista vaaleanruskeiksi molemmin puolin. Nosta tippaleivät reikäkauhalla valumaan paksun talouspaperin päälle.

Ripottele jäähtyneille tippaleiville chilijauhetta ja suolaa. Nauti mieluiten samana tai seuraavana päivänä. Jos säilytät tippaleipiä, säilytä ne kuivassa paikassa, etteivät tippaleivät sitkisty. Tarjoile vappuherkkujen kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Tippaleivät syntyvät helposti myös kotona! Yllättävällä raaka-aineella teet herkuista entistäkin parempiaTee itse tippaleipiä – yllättävä raaka-aine tekee mausta paremman!Suolaiset tippaleivätTippaleivätLaskiaisen sydänpullatKinuski-laskiaispullat
Myllyn ParasJälkiruoatSuolaiset leivonnaiset

Vappuun kuuluvat munkit, rosetit ja tippaleivät. Nämä tippaleivät ovat suolaisia eli sokeri on jätetty pois tässä versiossa. Makeampi simaan tehty ohje löytyy tästä linkistä. Tippaleipä on muutamia satoja vuosia vanha vapun herkku, eli ei suinkaan mikään ihan kaupungistumisen mukana tullut herkku. Jenkeissä on myös tippaleivän tapainen leipä nimeltään funnel cake, sekin on makea. Tippaleipätaikina on helppo tehdä, olipa se siten makea tai suolainen, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään tasaiseksi taikinaksi. Tippaleipien pursottamiseen ja rasvassa paistamiseen vaaditaan varovaisuutta. Kokeile tippaleipien suolaista versiota. Mieti etukäteen minkä kokoisia tippaleipiä teet ja mihin muottiin pursotat taikinan: iso teräskauha on hyvä tai pohjasta avattu säilyketölkki. Jos käytät säilyketölkkejä, esim. ananastölkki on hyvä, niin käytä vain sellaisia tölkkejä, joita ei ole pinnoitettu muovilla!

Tuoreimmat aiheesta

Myllyn Paras
  • 18.12.201708:09
    Joululaatikot

    Bataattilaatikko

  • 02.12.201609:06
    Jälkiruoat

    Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

  • 30.11.201609:49
    Jälkiruoat

    Lakritsiset joulukuusipiparit

  • 29.11.201610:58
    Välipalat

    Nyhtökaura-joulutortut

  • 28.11.201612:25
    Jälkiruoat

    Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle