Sunnuntaipiiras kanalla

Tähän piiraaseen tarvitset vain puolet taikinasatsista, säästä toinen puolikas muovikelmussa pakastimessa myöhempää käyttöä varten.

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

1 satsi piirastaikinaa, josta käytät puolet

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 grillatun broilerin lihat
  • 200 g savukinkkua, kuutioina
  • 1 purjo, viipaleina
  • 2 paprikaa, kuutioina
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan, pakasta toinen. Laita toinen osa muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Hienonna kananlihat pienemmiksi paloiksi. Paista purjo pehmeäksi pannulla, lisää kana ja kinkku. Anna jäähtyä.

4. Sekoita juustoraaste täytteeseen ja laita kaikki uunivuokaan.

5. Kaulitse taikina kanneksi, joka peittää vuoan. Loput taikinasta voit käyttää koristeluun. Pistele taikinaan muutama ilmareikä.

6. Penslaa pinta vatkatulla munalla, laita piiras uuniin noin 20-30 minuutiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.