Sunnuntaipiiras kanalla
Tähän piiraaseen tarvitset vain puolet taikinasatsista, säästä toinen puolikas muovikelmussa pakastimessa myöhempää käyttöä varten.
Ainekset
- Neljälle-kuudelle
1 satsi piirastaikinaa, josta käytät puolet
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 grillatun broilerin lihat
- 200 g savukinkkua, kuutioina
- 1 purjo, viipaleina
- 2 paprikaa, kuutioina
- 150 g juustoraastetta
- 1 kananmuna penslaukseen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan, pakasta toinen. Laita toinen osa muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Hienonna kananlihat pienemmiksi paloiksi. Paista purjo pehmeäksi pannulla, lisää kana ja kinkku. Anna jäähtyä.
4. Sekoita juustoraaste täytteeseen ja laita kaikki uunivuokaan.
5. Kaulitse taikina kanneksi, joka peittää vuoan. Loput taikinasta voit käyttää koristeluun. Pistele taikinaan muutama ilmareikä.
6. Penslaa pinta vatkatulla munalla, laita piiras uuniin noin 20-30 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan