Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sunnuntaipiiras kanalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän piiraaseen tarvitset vain puolet taikinasatsista, säästä toinen puolikas muovikelmussa pakastimessa myöhempää käyttöä varten.

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

1 satsi piirastaikinaa, josta käytät puolet

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 grillatun broilerin lihat
  • 200 g savukinkkua, kuutioina
  • 1 purjo, viipaleina
  • 2 paprikaa, kuutioina
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan, pakasta toinen. Laita toinen osa muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Hienonna kananlihat pienemmiksi paloiksi. Paista purjo pehmeäksi pannulla, lisää kana ja kinkku. Anna jäähtyä.

4. Sekoita juustoraaste täytteeseen ja laita kaikki uunivuokaan.

5. Kaulitse taikina kanneksi, joka peittää vuoan. Loput taikinasta voit käyttää koristeluun. Pistele taikinaan muutama ilmareikä.

6. Penslaa pinta vatkatulla munalla, laita piiras uuniin noin 20-30 minuutiksi.

Lisää aiheesta:

Sipuli-anjovispiirasKinkkupiirasYlellinen taskurapupiirasPaahtopaistipiirasÄyriäispiiras taskuravullaJuhlava kanapiiras
KanapiirakkaSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Kanapiirakka
  • 18.02.201300:00
    Kinkkupiirakka

    Irlantilaiset broileripiiraset

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Broileri-pinaattipiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Broileri-maissipiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Nopea broileripiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Vol au vent à la Reine