Sunnuntaipaisti kinkusta

Osta tuore kinkku verkossa, se pysyy paremmin muodossaan kypsentämisen aikana. Kukkakaali, herneet ja porkkanat ovat sunnuntaipaistin klassisia lisäkkeitä.

Kuudelle

  • 1,3 kg tuoretta, luutonta kinkkua
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl inkiväärijauhetta

Kastike

  • 3 dl paistolientä
  • 1-2 dl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 tl tomaattipyreetä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero mausteet lihaan ympäriinsä. Nosta liha isoon uunivuokaan ja paina siihen paistomittari. Paista juuri keskitason alapuolella uunissa, kunnes mittari näyttää 75 astetta. Ota liha uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä hetki.

2. Irrota paistoliemi uunivuoasta 3 desillä kuumaa vettä ja siivilöi se kasariin. kiehauta ja suurusta kermaan sekoitetulla jauholla. Keitä kastiketta 10 minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Viipaloi kinkku ja lusikoi päälle hiukan kastiketta. Tarjoile haluamiesi lisäkkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!