Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: British chicken pie, Kristan resepti

Julkaistu 24.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan tuoreen kauden neljännessä jaksossa leivottiin brittien klassikkotuotteita.

Voitaikina

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 270 g pehmeä voita
  • 1 ¾ dl kylmää vettä

Kana-pekoni-herkkusieni-täyte

  • 400 g broilerisuikaleita
  • 150 g herkkusieniä
  • 170 g pekonia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1,5 rkl ranskankermaa
  • 1 kpl kanaliemikuutio
  • 3 dl vettä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • ripaus muskottia (jauhettu mauste)
  • ripaus timjamia, kuivattu
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3 kpl kevätsipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl mozzarellajuustoraastetta

Voiteluun

  • 1 kpl kananmuna
  • Taikinan reunojen kiinnitykseen
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

POHJA: Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää 170g voita ja nypi jauhojen kanssa. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja kääri taikinat kelmuun ja nosta hetkeksi jääkaappiin. Kauli toinen taikina 1cm paksuiseksi pyöreän muotoiseksi levyksi ja leikkaa taikinapyörällä sopivaksi 24cm pyöreään irtopohjapiirakkavuokaan. Voitele piirakkavuoka vuokaspraylla ja laita pohjalle leivinpaperi. Nosta pohjataikina vuokaan, painele haarukalla reikiä pohjaan ja esipaista 220 asteessa n. 8min. 

KANSI: Kauli toinen taikina 1cm paksuiseksi levyksi ja höylää juustohöylällä loppu voi ohuiksi siivuiksi taikinalevyn keskelle. Käännä taikinalevyn molemmat sivut voikerroksen päälle ja taita taikinalevy vielä kaksin kerroin. Painele taikinan ylä- ja alareunat kiinni, ettei voi pursua ulos kauliessa. Kauli taas 1cm paksuiseksi suorakaiteeksi. Taittele levy kolmeen osaan, eri suuntaan kuin viimeksi. Toista kauliminen ja taittelu eri suuntiin vielä ainakin kolme kertaa. Nosta taikina kylmään n. 15min ajaksi ennen leipomista. Käytä taikinaa hetki kylmässä kaulintakertojen välissä, jotta voi ei lämpene liikaa. Lopuksi kauli taikina 1cm paksuiseksi levyksi, leikkaa sopivan kokoinen kansi piirakkavuokaan ja tee pienellä veitsellä viillot kanteen. Tee ylijäämä taikinasta muotilla kruunuja piiraan reunoille.

TÄYTTEEN VALMISTUS: Laita 3dl vettä kiehumaan ja sulata sekaan 1 kanaliemikuutio. Paista broilerisuikaleita voissa n. 3minuutin ajan. Pilko sienet ja hienonna sipuli, lisää pannulle. Lisää pannulle myös jauhot, sekoita. Lisää täytteen sekaan Dijon-sinappi, ranskankerma ja kanaliemi, sekä mausteet (muskotti,
timjami, suola ja pippuri). 

PIIRAKAN TÄYTTÄMINEN, KORISTELU JA PAISTO: Kuumenna uuni 220°C. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele täytteen päälle juustoraaste. Voitele esipaistetun pohjan reunat munalla ja aseta piiraan päälle varovasti toinen taikinalevy kanneksi. Painele kansi varovasti pohjan reunoihin kiinni ja laita pienistä taikinapaloista tehdyt lehdet kannen päälle koristeeksi. Voitele kananmunalla. Paista 30min tai kunnes piiras on kauniin kullankeltainen.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kukkaan puhjennut juustopiiras, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Brittiläinen sipulipiirakka, Shawan reseptiKoko Suomi leipoo: Cheddar-peruna-sipulipiirakka, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Englantilainen perunasipulipiirakka, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Pitsinen Homity pie, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Kaali-pekonipiiras
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti