Suklaisa palapaisti
Spezzatino di manzo al cioccolato, suklaata ja lihaa. Yllätä vieraasi makunystyjä hyväilevällä elämyksellä!
4 hengelle
- 5 rkl neitsytoliiviöljyä
- 115 g savupekonia, kuutioina
- jauhoja ripottelemiseen
- 900 g naudan paistinlihaa, kuutioina
- suolaa
- 4 lehteä tuoretta salviaa
- 3 oksaa tuoretta timjamia
- 240 ml sherryä
- 940 ml kasvislientä
- 450 g tummaa suklaata kuutioina (vähintään 70 % kaakaota)
Tee näin
Valmistusohje
- Kuumennä öljy pannulla.
- Lisää pekoni ja paista kunnes rasva on sulanut.
- Ripottele lihan päälle vehnäjauhoja, ravistele ylimääräiset pois ja lisää lihat pannulle.
- Ruskista lihat joka puolelta samalla sekoittaen.
- Lisää suola, salvia ja timjami (ilman vartta).
- Lisää sherry, sekoita. Kun sherry on osaksi haihtunut, lisää muutama kauhallinen kasvislientä ja anna keittyä kasaan.
- Jatka sekoittamista ja lisää suklaa. Kun suklaa on sulanut, lisää muutama kauhallinen lisää kasvislientä.
- Anna keittyä keskilämmöllä noin tunnin, välillä lisäten kasvislientä (mikäli tarpeen).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti