Suklainen unelma

Ihanan makea suklaakääretorttu sopii jälkiruoaksi tai kahvipöytään.

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl Ohrakasta
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 4 kpl liivatelehtiä
  • 2 keltuaista
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 valkuaista
  • 75 g cocktailkirsikoita
  • 50 g taloussuklaata

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.

Kypsennä 225–asteessa 8–10 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperille.

Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen.

Vaahdota keltuaiset ja sokerit. Sekoita keskenään tuorejuusto sekä ranskankerma ja lisää seos muna-sokerivaahtoon.

Liuota valutetut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja lisää liivateseos muna-juustovaahtoon. Nostele viimeiseksi mukaan vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Anna täytteen hieman hyytyä ennen kuin levität sitä jäähtyneelle torttulevylle.

Ripottele täytteen päälle hienonnettuja cocktailkirsikoita ja rouhittua suklaata. Kääri torttu rullalle ja anna hyytyä jonkin aikaa ennen viipalointia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!