Suklainen unelma
Ihanan makea suklaakääretorttu sopii jälkiruoaksi tai kahvipöytään.
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl Ohrakasta
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 4 kpl liivatelehtiä
- 2 keltuaista
- 1/2 dl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl ranskankermaa
- 1 sitruunan mehu
- 2 valkuaista
- 75 g cocktailkirsikoita
- 50 g taloussuklaata
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
Kypsennä 225–asteessa 8–10 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperille.
Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen.
Vaahdota keltuaiset ja sokerit. Sekoita keskenään tuorejuusto sekä ranskankerma ja lisää seos muna-sokerivaahtoon.
Liuota valutetut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja lisää liivateseos muna-juustovaahtoon. Nostele viimeiseksi mukaan vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
Anna täytteen hieman hyytyä ennen kuin levität sitä jäähtyneelle torttulevylle.
Ripottele täytteen päälle hienonnettuja cocktailkirsikoita ja rouhittua suklaata. Kääri torttu rullalle ja anna hyytyä jonkin aikaa ennen viipalointia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa