Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklainen marjakakku

Julkaistu 11.07.2014 11:55

11.7. Kokeile Hellapoliisin suussa sulavaa reseptiä!

Kakkupohja

  • 5 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 11/2 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • korppujauhoja tai kookoshiutaleita

Kostutus

  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 4 isoa raparperinvartta
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 tl kanelia

Lisäksi

  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 200 g smetanaa tai ranskankermaa
  • ¾ dl fariinisokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 4 dl tuoreita vadelmia

Pinnalle

  • 2 ½ dl vispikermaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 3-4 dl tuoreita marjoja
  • mintunlehtiä

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti käännellen joukkoon.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.

Paista 150-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.

Valmista kakun paistuessa täyte.

Viipaloi raparperinvarret ja laita ne kasariin yhdessä sokerin, vesitilkan ja kanelin kanssa.

Anna kiehua hiljalleen viidestä kymmeneen minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon smetana tai ranskankerma. Mausta fariinisokerilla ja vaniljasokerilla.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen yhtä suureen osaan.

Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille.

Levitä väleihin raparperitäyte ja kermaseos. Ripottele täytteiden päälle tuoreita vadelmia.

Valmista kuorrute.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Levitä vaahto runsaaksi kerrokseksi kakun päälle.

Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.

Koristele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Mehevä mustikkakakku, Hennan reseptiSitruunainen mansikka-kookosbritaKoko Suomi leipoo: Minttusuklaajäätelö kohtaa suklaapehmiksen, Nellan reseptiPuolukka-kinuskijuustokakku – suussa sulava juustokakku porkkanakakkupohjallaNaked cake: Emmin Koivikon helmiMansikka-raparperikakku
SuklaakakkuTäytekakkuPäivän reseptiHellapoliisiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku