Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklainen fudgekakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Suklainen fudgekakku 10 hengelle

  • 200 g laadukasta tummaa suklaata (70 % kaakaopitoisuus)
  • 175 g voita
  • 120 g fariinisokeria
  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 2 rkl kaakaojauhoa
  • hyppysellinen suolaa
  • 4 isoa kananmunaa (mieluiten luomua)
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 100 g fudgea (pehmeää toffeeta)
  • crème fraîchea, vaniljajäätelöä tai kuohukermaa

Valmistusohje

Taikinan valmistusohje

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Paloittele suklaa, pane se monitoimikoneeseen, lisää voi, sokeri, mantelit, 1 rkl kaakaojauhoa ja suola ja aja tasaiseksi. Lisää munat yksitellen monitoimikoneeseen ja lisää jauhot.Aja uudelleen tasaiseksi taikinaksi.

Kypsennys

Valitse syvä vuoka (n. 25 x 25 cm). Voitele vuoka huolellisesti ja jauhota se lopuilla kaakaojauhoilla. Ravistele vuokaa, jotta se jauhottuu kauttaaltaan. Kaada kakkutaikina vuokaan ja kaavi lastalla kaikki taikina monitoimikoneesta. Paloittele fudge, levitä palaset taikinan päälle ja painele suurimpia paloja taikinan sisään. Pane vuoka uuniin ja kypsennä 18−20 minuuttia.

Ota kakku uunista ja pistä haarukalla sen keskikohtaa. Jos haarukkaan tarttuu hiukan taikinaa, kakku on sopivan kypsä − kakun sisustan tulee olla mehevä ja kostea. Jos kakku vaikuttaa liian löysältä, laita se takaisin uuniin 3−5 minuutiksi.

Tarjoilu

Anna kakun jäähtyä hetki ja tarjoile se lämpimän tahmeana. Fudgekakku on taivaallista crème fraîchen, vaniljajäätelön tai kerman kanssa.

Resepti kirjasta Jamien ruokavallankumous (Readme.fi, 2012)

Lisää aiheesta:

Suolakinuski-suklaajuustokakkuKoko Suomi leipoo: Backbyn hätävarakakkuSuklaafondantSuklaafondantKermavaahdolla ja mansikoilla kuorrutetut brownietMud cake
SuklaakakkuJamie OliverJamie Oliver -ohjelmatKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Monien jälkiruokien tapaan tämäkään fudgekakku ei ole terveysruokaa, mutta kerrassaan herkullista se on. Tämä kakku on helpointa tehdä monitoimikoneella, johon voit vain laittaa kaikki ainekset ja ajaa ne tasaiseksi. Kakun voi tehdä käsinkin, jos käyttää valmista mantelirouhetta ja raastaa suklaan taikinan joukkoon.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku