Suklaavaahto

Kevyen ilmavassa vaahdossa on miedon suklainen maku. Tämä klassikko on helppo valmistaa myös etukäteen. Pidä viileässä tarjoiluun saakka.

4 annosta

  • 100 g tummaa suklaata
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 munaa

Valmistusohje

1. Sulata suklaa vesihauteessa: Paloittele suklaa kulhoon ja pane kulho kattilaan, jossa on kiehumispisteessä olevaa vettä. Varo, ettei vesi kihu, sillä sulkaa voi muuttua kiehuvassa vedessä murumaiseksi.

2. Erota keltuaiset valkuaisista. Helpoin tapa on antaa valkuaisen valua sormien läpi, jolloin kämmenelle jää ehjä keltuainen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se pysyy paikallaan ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

3. Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja sekoita ne sulatettuun suklaaseen. Sekoita suklaaseos kermavaahtoon, kääntele viimeiseksi joukkoon valkuaisvaahto. Pane pariksi tunniksi viileään ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.