Suklaavaahto
Kevyen ilmavassa vaahdossa on miedon suklainen maku. Tämä klassikko on helppo valmistaa myös etukäteen. Pidä viileässä tarjoiluun saakka.
4 annosta
- 100 g tummaa suklaata
- 3 dl kuohukermaa
- 3 munaa
Valmistusohje
1. Sulata suklaa vesihauteessa: Paloittele suklaa kulhoon ja pane kulho kattilaan, jossa on kiehumispisteessä olevaa vettä. Varo, ettei vesi kihu, sillä sulkaa voi muuttua kiehuvassa vedessä murumaiseksi.
2. Erota keltuaiset valkuaisista. Helpoin tapa on antaa valkuaisen valua sormien läpi, jolloin kämmenelle jää ehjä keltuainen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se pysyy paikallaan ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
3. Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja sekoita ne sulatettuun suklaaseen. Sekoita suklaaseos kermavaahtoon, kääntele viimeiseksi joukkoon valkuaisvaahto. Pane pariksi tunniksi viileään ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan