Suklaatorttu kerman ja hedelmien kera
Tämä suklaatorttu on yhtä maukas päivällisen jälkeen kuin muuten vain kahvin tai teen kanssa tarjoiltavaksi. Tortun tulee olla täysin jäähtynyt, ennen kuin kuorrutus levitetään, ja kuorrutuksen jähmettymiseen menee aikansa.
Ainekset
- Neljälle
- 200 g tummaa kilosuklaata
- 200 g voita
- 4 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 100 g tummaa suklaata
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
- hedelmiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja voitele irtopohjavuoka. Sulata kilosuklaa ja voi paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi, yhdistä jauhot ja leivinjauhe tarkoin. Sekoita jäähtynyt suklaaseos varoen munavaahdon kanssa, ja kääntele lopuksi jauhot mukaan taikinaan varoen tasaiseksi taikinaksi.
2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tortun tulee olla hieman tahmea keskeltä. Anna tortun jäähtyä vuoassaan.
3. Sulata kuorrutussuklaa vesihauteessa (kulhossa, jonka asetat kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä). Lisää voi ja sekoita. Levitä kuorrutus tortun päälle ja anna jähmettyä. Vatkaa kerma juuri ennen tarjoilua. Paloittele hedelmät, tarjoile torttu kermavaahdon ja hedelmien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje