Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaatorttu kerman ja hedelmien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Neljälle
  • 200 g tummaa kilosuklaata
  • 200 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa
  • hedelmiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja voitele irtopohjavuoka. Sulata kilosuklaa ja voi paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi, yhdistä jauhot ja leivinjauhe tarkoin. Sekoita jäähtynyt suklaaseos varoen munavaahdon kanssa, ja kääntele lopuksi jauhot mukaan taikinaan varoen tasaiseksi taikinaksi.

2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tortun tulee olla hieman tahmea keskeltä. Anna tortun jäähtyä vuoassaan.

3. Sulata kuorrutussuklaa vesihauteessa (kulhossa, jonka asetat kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä). Lisää voi ja sekoita. Levitä kuorrutus tortun päälle ja anna jähmettyä. Vatkaa kerma juuri ennen tarjoilua. Paloittele hedelmät, tarjoile torttu kermavaahdon ja hedelmien kera.

Tämä suklaatorttu on yhtä maukas päivällisen jälkeen kuin muuten vain kahvin tai teen kanssa tarjoiltavaksi. Tortun tulee olla täysin jäähtynyt, ennen kuin kuorrutus levitetään, ja kuorrutuksen jähmettymiseen menee aikansa.

Lisää aiheesta:

Klassinen suklaatorttuSuklaakuorrutettu suklaatorttuKuorrutettu suklaatorttuSuklaatryffelitorttu mantelipohjallaSuklaatorttu suklaaraasteellaTalon suklaatorttu
SuklaatorttuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaatorttu
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Isänpäivän suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Klassinen suklaatorttu

  • 21.02.201315:12
    Jälkiruoat

    Suklaakuorrutettu suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Marsipaanitorttu suklaalla

  • 21.02.201315:09
    Jälkiruoat

    Kuorrutettu suklaatorttu