Suklaasydän
Tämä on suloinen kakku aikuisten makuun. Kakun voi toki myös leipoa tavallisessa kakkuvuoassa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 175 g voita
- 1 ¼ dl kaakaojauhetta
- 1 dl vahvaa, kylmää kahvia
- 2 dl kidesokeria
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- tomusokeria koristeluun
- voita + korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota sydämenmuotoinen vuoka. Sulata voi ja vatkaa voisulaan kaakao, kahvi ja sokeri. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa munat kevyesti ja lisää ne taikinaan. Yhdistä kuivat ainekset ja kääntele ne taikinaan.
3. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa n. 40 minuuttia. Irrota kakku vuoasta, anna jäähtyä ritilällä ja sihtaa päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan