Suklaasalami

Ainekset

  • 1 ½–2 dl rusinoita
  • 220 g tummaa suklaata
  • 3 rkl voita
  • 6 rkl sokeria
  • 1–1½ dl rouhittuja manteleita
  • 120 g murotaikinapikkuleipiä murennettuina
  • 3 rkl hillottuja appelsiininkuoria

Valmistusohje

Liota rusinat lämpimässä vedessä. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää sokeri, mantelirouhe, murennetut pikkuleivät, rusinat ja appelsiininkuoret. Jäähdytä.

Muotoile taikina makkaran muotoiseksi ja kääri se kelmuun. Sulje päät tiukasti ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin. Poista kelmu ennen tarjoamista ja leikkaa salami viipaleiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.