Suklaapikkuleivät
Ellet halua leipoa kaikkia pikkuleipiä kerralla, voit hyvin pakastaa valmiiksi pyöritetyt taikinapitkot. Sulata, leikkaa paloiksi ja paista. Lopputuloksena on nopea annos vastapaistettuja pikkuleipiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
60-70 kpl
- 200 g voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl hirvensarvisuolaa
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl sihdattua tomusokeria
- 1 rkl kylmää vettä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Lisää voi ja työstä taikinaksi, lisää vesi ja työstä valmiiksi.
2. Pyörittele sormenpaksuisia pitkoja ja laita ne leivinpaperille pellille. Litistä ne kevyesti ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
3. Leikkaa lämpimät pitkot viistoiksi paloiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti