Pellillinen suklaakeksejä voi hävitä sekunneissa parempiin suihin. Nämä suklaapikkuleivät todistavat väitteen todeksi. Reseptin loihti Nanna Rintala Makujen aamu -ohjelmassa.
1 uunipellillinen
- 175 g pehmeää voita
- 1,5 dl ruokosokeria
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljauutetta
- 2 munaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 5 dl suklaahippuja tai rouhittua suklaata
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää vanilja. Lisää taikinaan munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, suola ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi kaurahiutaleet ja suklaa. Levitä tai painele taikina uuninpellille ja paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Leikkaa paloiksi heti lämpiminä ja jätä jäähtymään. Säilytä ilmatiiviissä astiassa auringolta suojassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.