Suklaapikkuleipä-pelti
Pellillinen suklaakeksejä voi hävitä sekunneissa parempiin suihin. Nämä suklaapikkuleivät todistavat väitteen todeksi. Reseptin loihti Nanna Rintala Makujen aamu -ohjelmassa.
1 uunipellillinen
- 175 g pehmeää voita
- 1,5 dl ruokosokeria
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljauutetta
- 2 munaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 5 dl suklaahippuja tai rouhittua suklaata
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää vanilja. Lisää taikinaan munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, suola ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi kaurahiutaleet ja suklaa. Levitä tai painele taikina uuninpellille ja paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Leikkaa paloiksi heti lämpiminä ja jätä jäähtymään. Säilytä ilmatiiviissä astiassa auringolta suojassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia