Mainos
Mainos

Pellillinen suklaakeksejä voi hävitä sekunneissa parempiin suihin. Nämä suklaapikkuleivät todistavat väitteen todeksi. Reseptin loihti Nanna Rintala Makujen aamu -ohjelmassa.

1 uunipellillinen

  • 175 g pehmeää voita
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 2 munaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 5 dl suklaahippuja tai rouhittua suklaata

Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää vanilja. Lisää taikinaan munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, suola ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi kaurahiutaleet ja suklaa. Levitä tai painele taikina uuninpellille ja paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Leikkaa paloiksi heti lämpiminä ja jätä jäähtymään. Säilytä ilmatiiviissä astiassa auringolta suojassa.

 

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.